A fideszes politikust nem érdekli a történelmi aszály, a klímaválság, ő vizet akar

A fideszes politikust nem érdekli a történelmi aszály, a klímaválság, ő vizet akar

Számára elfogadhatatlan! 

Sajátos, ahogy a több mint 12 éve regnáló állampárt politikusa szembesül a klímaválság hatásaival: jelesül Menczer Tamás dühöng amiatt, mert a választókerületében található Solymáron nincs víz. 

Még tegnap számoltunk be arról, hogy a hőségben megnövekedett vízfogyasztás további emelkedése, illetve műszaki meghibásodás esetén nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható tíz Pest megyei településen; a vízszolgáltató Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. szerdán a fogyasztás csökkentését kérte a fogyasztóktól. 

A társaság a honlapján azt írta, hogy minden eszközüket maximális kapacitással működtetik a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében. Ennek ellenére nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható Üröm, Pilisborosjenő, Solymár, Pilisszentiván, Budakalász, Pomáz, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár és Csobánka településen.

A DMRV emiatt azt kérte a fogyasztóktól, hogy törekedjenek az ivóvíz "ésszerű felhasználására", korlátozzák a más irányú felhasználást, például medencetöltést, annak érdekében, hogy minden felhasználó ivóvízhez juthasson.

"Mellőzzék a locsolást, a kommunális ivóvízellátó rendszerre szerelt automata öntözőberendezéseket kapcsolják ki!"

- üzente a cég.

Menczer Tamás azonban ebbe nem nyugodott bele. Mit neki aszály, klímaválság, vízhiány! 

Elfogadhatatlannak nevezte csütörtökön a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. és a Nemzeti Vízművek Zrt. teljesítményét Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője, amiért Solymáron nincs elég víz. Menczer Tamás felszólította a két céget, hogy lássák el a solymáriakat vízzel - számolt róla be az MTI. 

Számomra elfogadhatatlan a szolgáltató, a DMRV és felügyeleti szerve, a Nemzeti Vízművek teljesítménye és munkája az elmúlt órák alapján - mondta Menczer Tamás a Facebook-oldalán közzétett videójában.

A politikus felszólította a két céget, hogy törvényi kötelességüknek tegyenek eleget, és lássák el a solymáriakat vízzel, vagy legalábbis tegyenek meg mindent azért, hogy a feladatukat el tudják végezni!

Növeljék a vízfelvételi pontokat itt Solymáron, és tegyenek meg mindent azért, hogy a vezetékes vizet biztosító tárolók, medencék feltöltése megtörténjen! - tette hozzá.

Még egyszer mondom: felszólítom a DMRV-t, a szolgáltatót és felügyeleti szervét is, azzal kapcsolatban, hogy a munkájukat végezzék el!

- szögezte le Facebook-videójában Menczer Tamás.