Varga Judit európai szélsőjobbos konferencián mond ma beszédet

Varga Judit
Varga Judit
Varga Judit / Facebook

Az európai szélsőjobb seregszemléjén mond beszédet Varga Judit csütörtök este, napközben pedig Brüsszelben veszi védelmébe a rezsicsökkentést - adja hírül a hvg.hu.

Mint azt megírtuk, Orbán Viktor miniszterelnök ma az uniós csúcson van jelen, ahol az EU átszervezéséről vitáznak. Idevág, hogy jelenlegi formájában felszámolná az Európai Parlamentet a Fidesz–KDNP egy friss határozati javaslatuk értelmében.

Megszüntetné jelenlegi formájában az Európai Parlamentet a Fidesz-KDNP

Határozati javaslatot nyújtott be a parlamentnek Kövér László házelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Simicskó István KDNP-frakcióvezető és Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető, amelyben meghatározták, hogy milyen Európai Uniót akarnak. Az időzítés sem véletlen, mivel éppen ma vitáznak az EU átszervezéséről az Európai Tanács képviselői, ahol Orbán Viktor is felszólal majd és közli a most beterjesztett kormánypárti javaslatot is.

Az igazságügy-miniszter ugyancsak az Európai Parlamentben és Európai Bizottságban tárgyal annak érdekében, hogy „megerősítse a magyar hídfőállásokat”, mert szavai szerint csak így védhetjük meg a magyar családokat, munkahelyeket, nyugdíjakat és a rezsicsökkentést. Brüsszeli kint tartózkodásáról Varga Judit a Facebookon számolt be.

Varga Judit estére pedig már Antwerpenben lesz, hogy az európai szélsőjobb által szervezett konferencián mondjon beszédet. A rendezvény a belga szélsőjobboldali és EU-kritikus Vlaams Belang (Flamand Érdek) szervezi, Mi Európánk! (Ons Europa!) címmel. A házigazdákon és a magyar tárcavezetőn túl az osztrák, a francia, a portugál, az olasz, a holland, az észt, a cseh és a portugál szélsőjobboldali párt képviselője szólal még fel. Mindössze a belga és a holland párt delegálta az elnökét erre az eseményre, viszont érdekesség, hogy 

az érintett politikai erők körében csupán a Fidesz kormányzati tényező saját országában.