Újra a 400 forintos szintet súrolja az euró

Pénz, forint
Sándor Zoltán / Alfahír

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon: 0,9 százalékkal csökkent az értéke az euróhoz, 1,4 százalékkal a dollárhoz és 1,6 százalékkal a svájci frankhoz viszonyítva.

A pontos árfolyamváltozásról az MTI azt írja, hogy

az eurót a kora reggeli 395,85 forint után délután hat órakor 399,58 forinton jegyezték, a dollár jegyzése 374,57 forintról 380,00 forintra, a svájci franké pedig 389,59 forintról 395,86-ra kúszott fel.

A magyar deviza a hét eleji kezdéshez képest csütörtök délutáni jegyzésén 0,1 százalékkal áll erősebben az euróval, 0,3 százalékkal erősebben a dollárral és 0,8 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

A hónap eleje óta a forint mindhárom devizával szemben gyengült, 0,6 százalékkal az euró, 3,9 százalékkal a dollár és 2,6 százalékkal a svájci frank ellenében.

Az infláció mellett az EU-val folytatott kormányzati viták miatt sem képes erősödni a forint

Címlap Az infláció mellett az EU-val folytatott kormányzati viták miatt sem képes erősödni a forint Csütörtökön ismét 400 fölé gyengült a forint árfolyama az euróval szemben a romló nemzetközi hangulatban a dollár erősödése mellett - írja a portfolio.hu.

Ahogy arról beszámoltunk, napközben már az euró át is lépte a lélektani határnak tartott 400 forintos szintet, miközben a régiónkban a lengyel zloty és a cseh korona gyakorlatilag stagnál.