Zelenszkij: Az ukrajnai frontvonal már 2,5 ezer kilométeresre szélesedett ki

zelenszkij, harkiv, ukrajna
Az ukrán elnöki sajtóhivatal felvételén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök látogatást tesz a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. május 29-én. Zelenszkij az orosz invázió február 24-i kezdete óta először látogatott a keleti frontvonalra.
Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóhivatal

Az ukrajnai frontvonal mostanra 2,5 ezer kilométer szélesre bővült, de az ukrán fegyveres erők mindenhol tartják a "stratégiai kezdeményezést" - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden hivatalos Telegram-csatornáján.

"Az abszolút gonosszal van dolgunk. Így nincs más választásunk, mint továbbmenni. Fel kell szabadítanunk minden területünket, és kiverni a betolakodókat. Noha most már több mint 2,5 ezer kilométer a frontunk szélessége, érezhető, hogy a stratégiai kezdeményezés még a miénk"

- idézte az Ukrajinszka Pravda hírportál az államfőt. Zelenszkij fotókat csatolt az üzenetéhez a frontról és Ukrajna lerombolt városairól.

 

Ahogy arról beszámoltunk, Zelenszkij épp ma hívta fel telefonon Orbán Viktort, akivel Ukrajna európai integrációjáról, a háborús menekültek befogadásáról, valamint a magyar-ukrán együttműködés egyéb területeiről tárgyalt. 

Orbán Viktor Volodimir Zelenszkijjel tárgyalt

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár közlése szerint Volodimir Zelenszkij az ukrán nép nevében köszönetet mondott a magyar segítségért.

Később az ukrán elnök a Twitteren számolt be arról, hogy "gyümölcsöző" beszélgetésüket követően meghívta a magyar miniszterelnököt Ukrajnába. Orbán Viktor az orosz-ukrán háború kezdete óta nem járt Kijevben.