Gulyás Gergely máris beszólt az új német kormánynak

Gulyás Gergely máris beszólt az új német kormánynak

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az új német politikai irányvonal szemben áll nemcsak a magyar kormány politikájával, hanem a közép-európai társadalmak meggyőződésével, mindazzal, amit értékről, családról, integrációról és migrációról gondolnak. 

Gulyás Gergely a Polgári Magyarországért Alapítvány Németország választott című konferenciáján azt mondta:

az új német kormányprogram nem európai, hanem kifejezetten nyugat-európai program, és „rendkívül távol áll attól, amit Európa középső felén a világról és a társadalmakról gondolunk.

A miniszter úgy fogalmazott, hogy az új német kormány Európai Egyesült Államokat akar.

Németország olyan változtatásokat szorgalmaz, amiket csak és kizárólag a tagállami szerződések módosításával lehet elérni, és nem Magyarország az egyetlen ország, amelyik egy ilyen szerződésmódosításhoz (amíg jobboldali, kereszténydemokrata, polgári kormánya van) biztosan nem járul hozzá

- mondta a konferencián Gulyás Gergely.

Németországban szerdán megállapodtak a pártok: szociáldemokrata-zöld-liberális kormány vezeti majd az országot. Ha minden a terveik szerint halad, december elejétől a szociáldemokrata Olaf Scholz lehet Németország kancellárja. A fókuszban ígéretük szerint a minimálbér, a lakhatás és a megújuló energia lesz.

(MTI)