Két NB I-es kispad is levetette magáról az edzőt

Két NB I-es kispad is levetette magáról az edzőt

Távozik posztjáról Giovanni Costantino, az MTK Budapest labdarúgócsapatának vezetőedzője. A fővárosi együttes honlapjának hétfői rövid közleményéből kiderül, hogy helyét megbízott vezetőedzőként Teodoru Vaszilisz veszi át.

Az olasz szakembert – aki korábban a szövetségi kapitány Marco Rossi segítője volt – májusban nevezték ki az MTK élére, emiatt már a nyári, részben magyarországi Európa-bajnokságon sem vett részt a nemzeti csapattal.

Irányításával a kék-fehérek nyolc forduló alatt 10 pontot gyűjtöttek az OTP Bank Ligában, ezzel hetedikek. A csapat vasárnap Zalaegerszegen kapott ki simán 2-0-ra.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Távozott posztjáról Pintér Attila, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője is. A klub hétfői közleménye szerint az 55 éves szakemberrel közös megegyezéssel bontottak szerződést, utódját később nevezik ki.

A korábbi magyar szövetségi kapitány először 2016-ban dolgozott Mezőkövesden, aztán tavaly novemberben újra átvette a csapat irányítását. A második regnálása alatt 34 mérkőzésen ült a kispadon, 13 győzelem, 9 döntetlen és 12 vereség volt a mérlege.

Az együttes az élvonalban hat forduló óta nyeretlen, ebből négyszer kikapott és a tizedik, jelenleg még éppen bennmaradó helyen áll.

(MTI)