Pénteken kellemes időnk lehet

Pénteken kellemes időnk lehet

A gomolyfelhők mellett észak felől fátyolfelhőzet sodródik az ország fölé, amely az esti órákra elkezd megvastagodni - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Mint írták, éjjel már egy érintő hidegfront vastagabb, ugyanakkor szakadozott felhőzete is érkezik, de elsősorban északon, északkeleten okoz komolyabb felhősödést. Főleg a reggeli, esetleg még a délelőtti órákban a Nyírség tágabb környezetében lehet gyenge záporeső.

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb - eleinte szűrt - napsütésre számíthatunk, viszont az ország nyugati, délnyugati régiójában túlnyomóan napos idő várható. A délután második felétől mindenütt csökken majd a felhőzet. Hajnalig a nyugati, délnyugati szél élénk, olykor erős lehet.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Hozzátették, hogy nagy területen északnyugatira fordul a légmozgás, amely a Sopron-Baja és a Miskolc-Nyíregyháza vonalak közti sávban erős, többfelé viharos lesz.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 25 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb, míg délnyugaton a melegebb. A többfelé erős északnyugati szél sokat ront majd a hőérzeten.