Hegedüs Péter: „Ez az előválasztás a változást akaróknak szól!”

Hegedüs Péter: „Ez az előválasztás a változást akaróknak szól!”

Így értékelte a Facebook oldalán Hegedüs Péter, Balmazújváros polgármestere, Hajdú-Bihar-megye 6-os választókerületének közös ellenzéki jelöltje az előválasztás jelentőségét.

Hegedüs Pétert, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd, a Kossuth tériek és a Momentum támogatja.

A polgármester közösségi oldalán élő adásban válaszolt a választók kérdéseire. Hegedüs Péter szólt az előválasztás részleteiről, Balmazújváros, valamint a megye egészségügyi és más infrastruktúrális fejlesztéseinek szükségességéről. A közös jelölt szerint kormányváltás után vissza kell állítani az önkormányzatiságot, de kitért a kormányzati elvonásokra is. Elmondta még, hogy az általános iskolák felügyeletet, valamint az idős emberek szociális ellátást segítő intézményeket vissza kellene adni az önkormányzatok gondozásába.

Hegedüs Péter ellenfelei az előválasztáson Nagy Péter (Új Világ Néppárt), Tóth József (DK), Tömöri Zsolt Sándor (Böszörményi Harmadik Oldal Egyesület)

Hajdú-Bihar-megye 6-os választókerületét jelenleg a Fidesz politikusa, Tiba István képviseli. Ő az egyik legritkábban felszólaló képviselő a parlamentben. Arról azonban még nincs döntés, hogy a Fidesz 2022-ben is Tiba Istvánt indítja a választáson.