Karácsony közpénzből finanszírozott kampánya miatt elégedetlenkednek az ellenzéki pártok

Karácsony közpénzből finanszírozott kampánya miatt elégedetlenkednek az ellenzéki pártok

A Fővárosi Önkormányzat tájékoztató kampányáról alakult ki vita az ellenzéki pártok előválasztást koordináló Országos Előválasztási Bizottság legutóbbi ülésén.

A kampányt, amely az elmúlt időszak budapesti fejlesztéseiről szól, több, az előválasztáson részt vevő párt úgy értékelte, hogy a fővárosi önkormányzat közpénzből segíti Karácsony Gergely előválasztási kampányát - tudta meg az atv.hu.

A Karácsony mellett álló pártok szerint az önkormányzat a városvezetéssel szembeni, szerintük lejárató fideszes kampányra válaszul kezdte el a tájékoztató kampányt. Azonban a DK, a Jobbik és a Momentum OEVB-delegáltjai úgy értékelték, hogy a közpénzből finanszírozott tájékoztató kampány beavatkozást jelenthet az előválasztási folyamatba, ezért ez a három párt azt javasolta, hogy az OEVB kérjen tájékoztatást a főváros vezetésétől a kampányról, ám az MSZP, a Párbeszéd és az LMP delegáltjai nem értettek ezzel egyet - írja a lap.

Névtelen forrásra hivatkozva, az ülésen az MSZP azt is nehezményezte, hogy a DK a többi miniszterelnök-jelöltet lejárató Facebook-hirdetést tett közzé.