Napok óta elérhetetlen a Hundub, a NAV végrehajtást indított az üzemeltetőjével szemben

Napok óta elérhetetlen a Hundub, a NAV végrehajtást indított az üzemeltetőjével szemben

Mint márciusban megírtuk, február 15-ével kiszállt a rejtélyes Hundub közösségi oldal tulajdonosai közül az ismeretlen tulajdonosi hátterű Murmurati Limited, ugyanis Pál Csaba, a többségi tulajdonos egy forint ellenértékért megvásárolta a belize-i offshore cég 1 millió forint névértékű üzletrészét.

1, azaz egy forintért adta el 1 milliós Hundub-üzletrészét a belize-i offshore cég

Február 15-ével valóban kiszállt a rejtélyes Hundub közösségi oldal tulajdonosai közül az ismeretlen tulajdonosi hátterű Murmurati Limited, ugyanis Pál Csaba, a többségi tulajdonos egy forint ellenértékért megvásárolta a belize-i offshore cég 1 millió forint névértékű (ez nem Tállai-féle helyiértékhiba!) üzletrészét - derül ki a cégbírósági iratok között fellelt üzletrész-átruházási szerződésből.

Az mfor.hu most azt írja, amellett, hogy a Hundub napok óta elérhetetlen - sőt, információk szerint már júliusban sem működött az oldal -, gazdálkodási problémákkal is küzd a közösségi oldal, egész pontosan számviteli téren sincs minden rendben az üzemeltető cégnél.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ugyanis végrehajtást indított a nagy csinnadrattával bejelentett, "magyar Facebooknak" keresztelt közösségi oldalt üzemeltető Hundub Kft.-vel szemben.

Megjegyzik, a Hundub Kft. ellen indult végrehajtási eljárás minden bizonnyal összefüggésben állhat azzal, hogy július 2-án a vállalkozás áfa bevallást be nem nyújtó adózó minősítést kapott.

A Telex arra emlékeztet, hogy egy biztonsági rés miatt a Hundub-fiókkal rendelkezők könnyedén hozzáférhetnek az oldal felhasználóinak képeihez, amelyek között több tucat gyermekpornográf fotó is volt, amiért a rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást az ügyben.