A magyar Eb-meccsen ütötte meg nézőtársát, az ügyészség bíróság elé állítja

A magyar Eb-meccsen ütötte meg nézőtársát, az ügyészség bíróság elé állítja

A gyanú szerint egy férfi a magyar-portugál EB mérkőzés kezdete előtt megütött egy másik szurkolót. A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állítja a bántalmazót - írja az ügyészség honlapja.

Mint írták, a megalapozott gyanú szerint a terhelt, egy 48 éves férfi 2021. június 15-én a XIV. kerület Puskás Arénában megrendezett Európa Bajnokság Magyarország – Portugália válogatott labdarúgó mérkőzésen nézőként vett részt. A meccs kezdete előtt, a lelátón szóváltásba keveredett egy másik férfival. A gyanúsított ököllel kis- és közepes erővel, többször megütötte a másik férfi arcát. A sértett társaságában tartózkodó személyek fellépése miatt a gyanúsított felhagyott cselekményével, a sértett könnyű sérüléseket szenvedett.

A zuglói nyomozók a kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a bántalmazást beismerő terheltet a mai napon, gyorsított eljárás keretében, a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé állítja - olvasható a közleményben.