Újabb pert nyert Jakab Péter: fideszes álhír, hogy hatmilliót keres havonta

jakab péter
Jakab Péter / Facebook

Jakab Péter újabb pert nyert az egyik fideszes médiatermékkel szemben, ezúttal a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje a Vas Népe című, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó lappal szemben aratott győzelmet. Ez nem meglepetés, a legnagyobb ellenzéki párt ugyanis heti szinten nyer pereket a kormánypárti sajtóval szemben, miután azok hazugságokat terjesztettek valamilyen ügyben.

A jobbikos politikus Facebook-posztja szerint a lap azt állította róla, hogy havi hatmillió forintot keres, ami nem igaz.

A valóság egyébként az – és a hatmilliós szám innen ered -, hogy a Fidesz-sajtóban egyszer kiszámolták, hogy ha egy parlamenti frakcióvezető minden létező, számára igénybe vehető (és a Fidesz-kormány alatt törvényileg meghatározott!) opciót száz százalékosan kihasználna, akkor az valamivel több, mint havi hat millió forintot emésztene fel. Ebben irodabérlések, albérlet, és több személyi munkatárs komplett fizetése is benne lenne, nem csak a tiszteletdíj. És bár arról semmilyen információ nem ismert, hogy ez a keret mennyire van kihasználva, a Fidesz-sajtó azt az álhírt kezdte terjeszteni, hogy ez az összeg Jakab Péter saját fizetése.

Ellenben a Jobbik elnöke segített kiigazodni a becslésekben, amikor közölte, hogy az erre adott keretéből fizetett budapesti albérlete egy panellakás a XI. kerület külső részén.

„Orbán szerint a sajtószabadság azt jelenti, politikai utasításra szabad hazudni. A bíróság szerint meg nem. Pereltem, így a Vas Népe kénytelen volt elismerni, hogy hazudtak. És így Orbán is.”

- fogalmazott posztjában Jakab Péter, hozzátéve, a Fidesz-lapot helyreigazításra kötelezték, Orbánt viszont „majd nekünk kell helyreigazítani, hogy egyszer s mindenkorra megtanulja: hazudni bűn!”