Jakab reagált Orbánra: előhúzták a Brüsszel-kártyát és a válságkommunikáció eszközét, a népszavazást

Jakab reagált Orbánra: előhúzták a Brüsszel-kártyát és a válságkommunikáció eszközét, a népszavazást

Orbánék bajban vannak – előhúzták a Brüsszel-kártyát és a válságkommunikáció eszközét, a népszavazást. 

– ezzel reagált a népszavazás friss bejelentésére Jakab Péter.

Orbán bejelentette: ötkérdéses népszavazást kezdeményez a kormány

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány öt kérdésben - jelentette be a miniszterelnök egy Facebook-videójában szerda délelőtt. Orbán Viktor azt hangsúlyozta, szerinte Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt. A magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a televíziókban és a reklámokban.

A Jobbik elnöke felidézi, arról kezdeményeznek referendumot, amiről már döntött az Országgyűlés – a gyermekek védelméről. Így felteszi a kérdést:

Miért is kell felhasználni a gyerekeinket most aljas propagandacélokra? 
Hogy eltereljék a figyelmet az éppen rájuk égő világbotrányról. A szégyentől, ahova süllyedt az egykor diktatúrák ellen szónokló két lábon járó erkölcs.

Az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje szerint ez egyértelmű terelés: 

"miközben ország-világ válaszokat várna, hogy miért is kellett megfigyelni, lehallgatni magyar állampolgárok százait, talán ezreit. Mindenki várta, hogy a gyáva zsarnok ma erre ad válaszokat. Nem adott."

Továbbá Jakab leszögezte, a kormányfő "három napig bujkált, míg kifőztek valamit a boszorkánykonyhán". Felrótta azt is, hogy a bejelentés során jóléti intézkedésről szó sem esett, s úgy látja, 

lehetőség sem lenne rá, hiszen már mindenhol tudják, hogy lopnak, ezért is fagyasztották be az uniós támogatásokat

– tette hozzá, és mint folytatta:

Népszavaztatnak. Sokba kerül, de legalább a brancs is keres rajta. Népszavaztatnak – miközben már mindenkiről tudják, mit gondol, hisz lehallgatják a saját népüket.

Ezen felül úgy véli, miközben hangosan "brüsszeleznek", egy hang nem esik arról, hogy Brüsszelnek két fő elvárása van: a független igazságszolgáltatás megteremtése és a lopás befejezése. 

Na, ez az, amit nem szeretnének. És joggal rettegnek a jövő évi választásoktól. Akkor ugyanis oda mennek, ahova valók: A Csillagba 

– írta végül Jakab Péter.