Ferenc pápa visszatért a Vatikánba a kórházból

Ferenc pápa visszatért a Vatikánba a kórházból

A Szentatya szerdán délelőtt elhagyta a Gemelli-klinikát és visszatért a Vatikánba. Előtte elment a Santa Maria Maggiore-bazilikába, hogy hálát adjon a Szűzanyának sikeres műtétjéért – írja a Vatican News. Újságírói kérdésekre válaszolva Matteo Bruni, a szentszéki sajtóközpont igazgatója megerősítette, hogy szerdán délelőtt 10.30 után pár perccel a Szentatya elhagyta az Agostino Gemelli-kórházat. Hozzátette, Ferenc pápa a Santa Maggiore-bazilika Salus Populi Romani kegykép előtt lerótta tiszteletét, és hálát adott a sikeres sebészi beavatkozásért. Imádkozott minden betegért, különösen azokért, akikkel kórházi kezelése során találkozott.

A katolikus egyházfőt július elején műtötték bélfali sérvvel a római Gemelli-klinikán.

Bélfali sérv miatt műtötték Ferenc pápát, de jól van

Jól van a műtét után Ferenc pápa - közölte vasárnap éjfél előtt közleményében Matteo Bruni szentszéki szóvivő. Bruni részletekbe nem bocsátkozva arról is tájékoztatott, hogy a 84 éves egyházfő szervezete "jól reagált" a beavatkozásra. Az előre tervezett műtétet az esti órákban hajtotta végre altatással a római Gemelli-klinikán Sergio Alferi orvosprofesszor és kilenc munkatársa.

A Vatican News azt is közölte, kedden délután a pápa a kórtermével szemben levő gyermek-onkológiai osztályról kiszűrődő szolidaritási koncert hangjaira lett figyelmes, ezért átment, és köszöntötte az ottani kis pácienseket és szüleiket. Az osztályon Ambrogio Sparagna és az Olasz Népi zenekar adott hangversenyt, a Szív visszhangja – elnevezésű projekt keretében 15 koncertet adtak a Rómáért Zenei Alapítvány és a római Karitász együttműködésével.