Kilökte a kezéből a bort, ezért agyonverte ismerősét egy hajléktalan

rendőrautó
A kép illusztráció.
pixabay.com

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy hajléktalan férfi ellen, aki 2020 augusztusában Kecskeméten életveszélyes sérülést okozott egy másik hajléktalannak, mert a sértett kiütötte a kezéből a borosüveget - írja az Ügyészség honlapja.

A közlemény szerint a vádlott és a sértett ismerik egymást, mindketten hajléktalanok és rendszeresen italoznak. Időnként beszélgettek egymással, de közöttük sem baráti, sem haragos viszony nem volt. 2020. augusztus 3-án, a déli órákban a vádlott az élettársával sétált az egyik kecskeméti utcában. Ennek során összetalálkoztak az idős sértettel, aki ittas volt és kerékpárral érkezett.

A sértett észrevette a vádlott kezében lévő borosüveget és felszólította, hogy adjon neki a borból. Erre a vádlott nem volt hajlandó, ezért veszekedni kezdtek. A sértett a borosüveg után kapott és eközben kilökte azt a vádlott kezéből. Az üveg a betonjárdára esve összetört.

A bor elvesztése miatti haragjában a vádlott nekitámadt a sértettnek. Többször ököllel arcon ütötte, rúgott felé, majd nagy erővel mellkason lökte, ami miatt az idős férfi egyensúlyát vesztve hanyatt esett és fejét az aszfaltba ütötte. A vádlott ezután távozott a helyszínről, míg a sértett segítségére a közelben lévő járókelők siettek.

A bántalmazás miatt a sértett életveszélyes fejsérülést szenvedett, ami 8 napon túl gyógyult.

A büntetlen előéletű vádlott jelenleg szabadlábon védekezik, őt a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni - olvasható a közleményben.