Kósa szerint az rendben van, hogy Mészáros egri szállodája több állami támogatást kapott, mint Eger

kósa lajos
Fotó: Debrecen Televízió/YouTube

Almát almával, körtét körtével hasonlít össze

- reagált az RTL klubnak Kósa Lajos a Fidesz alelnöke, amikor arról kérdezték, hogy miért kaphatott több pénzt az államtól Mészáros Lőrinc egri hotelje, mint Eger városa.

Több állami pénzt kapott Mészáros hotelfelújításra, mint az egri önkormányzat az adóelvonások után

Amíg az egri önkormányzatot 825 millióval kompenzálta a kormány, addig a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt. egyik hotele, az egri Hotel Flóra 2,8 milliárdot kapott az államtól felújításra, írja az egriugyek.hu. Hogy, hogy nem, a cég a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy-programjában nyert vissza nem térítendő támogatást.

Az Alfahír is beszámolt arról, hogy Mészáros egyik cégcsoportja a Hungest Hotels egyik ékköve, az egri Hotel Flóra, 2,8 milliárdos vissza nem térítendő támogatást kapott. Ezzel párhuzamosan az ellenzéki vezetésű Eger, 1,5 milliárd forintot kért volna az államtól a 2-2,5 milliárdosra becsült bevétel kiesések miatt, de végül csak 825 millió forintot kapott. 

A Fidesz alelnöke ennek ellenére kijelentette, szerinte igazságosak az állami támogatások. 

A dolog az rendben van, igazságos! Eger a méretének, az általa közölt igényeknek megfelelő összeget kapott

- tette hozzá Kósa Lajos.

Sokkal nagyobb volt a veszteségünk, természetesen, mint 825 millió forint

- reagált Kósa szavaira Mirkóczki Ádám, Eger ellenzéki polgármestere.

Korábban az Alfahír is megírta, hogy a Hunguest Hotels Zrt. 14 szállodát újít fel összesen 18 milliárd forint állami támogatás bevonásával, azt azonban a cég nem hajlandó elárulni, kiket bízott meg a munkálatokkal.