"Büdöskommunistázással" reagált az érdi fideszes képviselő a vagyonnyilatkozatáról kérdező újságírónak

"Büdöskommunistázással" reagált az érdi fideszes képviselő a vagyonnyilatkozatáról kérdező újságírónak

Bács István érdi fideszes önkormányzati képviselőt az Átlátszó kérdezte meg arról, hogy miért nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában a saját cégének nyújtott 71 millió forintos tagi kölcsönt, mire a kormánypárti politikus a következőt válaszolta egy levélben:

Remélem nem bántom meg, de privát véleményem szerint ön egy hazug, rosszindulatú, manipulatív, velejéig romlott büdös kommunista, aki a lelkét is eladná, csak, hogy kitűnjön propagandista társai közül gazdái, és a többi hasonszőrű elvtelen senki előtt.

Az oknyomozó portál cikke szerint Érd egykori alpolgármestere az érdi Fidesz 2019-es önkormányzati választási veresége után alapította meg az Aequivalentia nevű egyszemélyes kft.-jét, amely főtevékenysége szerint „épületépítési projektek szervezésével” foglalkozik.

Mint írják, a cég 2019-es csonka évéről szóló pénzügyi beszámolója szerint Bács István 38 millió forintos tagi kölcsönt adott a saját cégének, 2020-ban az önmagának adott kölcsön már jóval magasabb lett, 71,5 millió forintra rúgott az azévi beszámoló kiegészítő melléklete szerint. Mindezt 12 millió forintos nettó árbevétel és 600 ezer forintos adózott eredmény mellett.

A lap újságírója azért is kereste meg Bácst, mert az összegekről

az érdi fideszes képviselő nem számolt be sem a 2019-es, sem a 2020-as évről leadott nyilvános vagyonnyilatkozataiban.

Érdekesség, hogy párttársa, a frakcióvezető Simó Károly még az internetre is feltöltötte vagyonnyilatkozatát, holott ez nem is lett volna kötelessége.

Bács a levelének második részében sem fogta vissza magát:

Mivel elegem van a sorozatos rágalmaiból és hazugságaiból, figyelmeztettem, ha csak egy szó valótlanságot leír velem kapcsolatban, vagy velem kapcsolatba hozható természetes illetve jogi személyekről, vagy csak sejteti ezeket, akkor először a koszos ingjét, utána a szakadt gatyáját, végezetül pedig a lyukas cipőjét is leperlem önről. Fentiekre tekintettel kérem soha többet ne zaklasson megkereséseivel

A cikk péntek délelőtti megjelenése után nem sokkal Bács István Facebook-oldalára az alábbi képet posztolta:

Mellé pedig ezt a szöveget: "A jog már csak ilyen. Csapdát állítunk az ellenünk áskálódóknak, majd hátradőlve várjuk, hogy belesétáljanak."

Nos, a stílus maga az ember, szokás mondani.