Oltásellenes propagandának tartja Orbánék haláltábláját a Jobbik

Oltásellenes propagandának tartja Orbánék haláltábláját a Jobbik

A Jobbik úgy véli, A kormányzati Facebook-oldalon közzétett táblázat

nem igazán fogja meggyőzni az oltáson egyelőre hezitáló embereket. Sőt, konkrétan lebeszéli őket arról, hogy beoltassák magukat.

Az ellenzéki erő közleményében hangsúlyozza, a grafika hivatkozásokat és módszertant nem tartalmaz, ám „a dermesztő halálozási számok” szerintük inkább elriasztják az embereket az oltástól, semmint rábeszélnék őket. A Jobbik azt írja, a hozzájuk érkezett visszajelzések szerint „a magyar családok vasárnapi étkezőasztalának közepére »okádott« kormányzati kommunikáció szinte szó szerint sokkolta a magyar embereket”, úgy vélik,

az Orbán-kormány most megmutatta „milyen az igazi és hamisítatlan oltásellenesség”.

A Jobbik kommünikéje hozzáteszi:

Felelős kormány ilyet nem tesz! Igaz, egy felelős kormány felelős tagjainak eszébe sem jutna nyerészkedni egy halálos világjárványon! Végtelenül szomorú, hogy nekünk a halálozási mutatókból és a kormányból is a legrosszabb jutott…

A kormányzat Facebook-oldalán vasárnap tettek közzé egy táblázatot, melyen az első hazai koronavírus elleni védőoltás beadásának napjától kezdve kimutatták, az egyes oltástípusok után kialakult immunitás mellett hányan betegedtek meg, illetve hunytak el (százezer beoltottra vetítve). Karikó Katalin világhírű biokémikus, a BioNTech alelnöke, egyben az mRNS-technológia egyik kifejlesztője Facebook-posztjában mutatott rá a kormányzati propagandabejegyzés szarvashibáira.

Ezt nem teszik zsebre Orbánék: Karikó Katalin tudósként kiegészítette a kormánypropagandát

Facebook-bejegyzésben mutatott rá a kormányzati oltáspropaganda statisztikájának szarvashibáira az mRNS-technológia egyik megalkotója, Karikó Katalin, aki a BioNTech egyik alelnöke is. Mint arról beszámoltunk, a kormányzat a keleti vakcinák sikerességét azzal kívánta bizonyítani, hogy az immunizáció kialakulását követően a legtöbb, koronavírussal összefüggő halálesetet a Pfizer/BioNTech vakcinái esetén regisztrálták.

Korábban lapunk mutatta be, a Fidesz-közeli Hegyvidéki Trianon Társaság milyen e-mailekben fejti ki vírustagadó és oltásellenes nézeteit.