Az Újpest ellen lehet újra bajnok a Ferencváros

Az Újpest ellen lehet újra bajnok a Ferencváros

Az ősi rivális Újpest elleni városi rangadón védheti meg bajnoki címét a Ferencváros labdarúgócsapata az OTP Bank Liga hétközi, 30. fordulójában.

A története 32. bajnoki címére hajtó FTC-nek ehhez le kell győznie kedd este a lila-fehéreket, így ugyanis a szerdán pályára lépő, második Puskás Akadémiának már matematikai esélye sem maradna az első helyre.

Szerhij Rebrov tanítványai már két körrel ezelőtt, valamint a múlt hétvégén rendezett fordulóban is bebiztosíthatták volna a végső sikert, ám a Puskás Akadémia elleni otthoni, valamint a Kisvárdán játszott döntetlen nem volt elegendő ehhez.

A Ferencváros és az Újpest 229. alkalommal csap össze az NB I-ben, az eddigi 228 találkozón 108 zöld-fehér siker és 59 döntetlent mellett 61 újpesti győzelem született. A lila-fehérek az utóbbi években sikertelenül próbáltak szembeszállni ősi riválisukkal, legutóbb 2015 decemberében tudták megverni az FTC-t. A Ferencváros pályaválasztása mellett sorozatban hét vereségnél jár az Újpest, amely vendégként döntetlent is csak 2016 szeptemberében ért el legutóbb.

Ha a Ferencváros kedden győz, akkor egymás után harmadszor lesz bajnok, erre 14 éve nem volt példa a magyar élvonalban.