Nunkovics: Mi lesz a beragadt jogosítványokkal? Államtitkár: az ellenzék akadályozza a védekezést

Nunkovics: Mi lesz a beragadt jogosítványokkal? Államtitkár: az ellenzék akadályozza a védekezést

Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője Facebook-posztjában üzent – mint fogalmaz – „az arrogáns, lekezelő fideszes államtitkárnak.”

Avagy ilyen az, amikor valakinek az arcokodás fontosabb, mint az emberek érdeke” – fogalmaz, de lássuk, miről is van szó pontosan.

A jobbikos képviselő nemrégiben írásban fordult az illetékes minisztérium felé a beragadt jogosítványok kapcsán, ugyanis tömegével keresték meg őt azzal a problémával, hogy a vészhelyzet miatt elmaradó elsősegélyvizsgák hiányában nem tudják kiváltani jogosítványukat.

Emiatt pedig sokaknak:

  • több százezer forintjuk ragadt bent,
  • sokan nem tudnak már halasztani,
  • kénytelenek ők is tömegközlekedési eszközöket használni, ami a pandémiás helyzetre való tekintettel nem feltétlen jó.

Ennek fényében Nunkovics benyújtott egy

teljesen normális hangvételű kérdést, amire egy olyan bolsevik propaganda duma érkezett Schanda Tamás államtitkártól, amit már nem tudok szó nélkül hagyni. Idáig vezet az, ha a valakibe reggeltől estig öntik a propagandát. Ilyen választ a Miniszterelnöki Kabinetirodától szoktunk kapni, nem egy szaktárcától. De amikor több száz vagy több ezer ember nem kevés pénze forog kockán, akkor kicsi több komolyságot várna az ember egy magas kormányzati szereplőtől

– írja bejegyzésében a képviselő, aki arra volt kíváncsi, mi lesz a beragadt jogosítványok sorsa. Az erre érkezett válasz azonban a kormánytól jól megszokott skandálás lett, azaz: az ellenzék akadályozza a védekezést.

Nunkovics úgy fogalmaz, nem szerette volna eddig megosztani a nagyközönséggel az alábbiakat, ugyanis Schanda Tamás számára kényelmetlen lett volna, ezt pedig Nunkovics eddig tiszteletben tartotta, eddig.

A jobbikos képviselő felidézte, amikor személyesen találkoztak és kiválóan elbeszélgettek a minisztériumban (M10-M100 kapcsán), elmondtam Schandának, „kicsit vissza kellene venni a lekezelő stílusból, legalább akkor, amikor valaki normálisan kérdez valamit”.

Szeretnélek emlékeztetni, hogy amikor ilyen minősíthetetlen válaszokat írtok, akkor nemcsak nekem válaszoltok vele, hanem azoknak, akiket érint a kérdés. Őket nézitek le! Szégyelljétek magatokat! Ez nem közSZOLGÁLAT, hanem pökhendiség és mélyről jövő gyűlölet, amit igazából négyszemközt te sem mutatsz, ilyenkor meg megjátszod magad, mert ezt várja el a fényes-tekintetű. Helyesbítek, ez mégsem szégyenletes, inkább szánalmas...

– értékelte az írásbeli kérdésére kapott választ Nunkovics.