Jakab Péter Orbán üzbegisztáni útjáról: az Orbán-klán most is jó családi üzleteket fog kötni

Jakab Péter Orbán üzbegisztáni útjáról: az Orbán-klán most is jó családi üzleteket fog kötni

Orbán Viktor miniszterelnök keddi friss videójában jelentette ki, hogy míg "az egész ország harcol a koronavírus ellen, nekünk a fél szemünket a gazdaságon, a gazdaság újraindításán kell tartani. Nehéz a helyzet, de a magyar gazdaság újraindítása fontos, szeretnénk másokat is megelőzve, kanyarban előre jutni". Az államfő éppen ezért Üzbegisztánba utazott, ahol a magyar cégek üzleti lehetőségeinek bővítéséről tárgyal.

A Kedves Vezető, mondván, a magyar kis- és középvállalkozások már annyira erősek idehaza, hogy ideje meghódítani az üzbég piacokat. Ahogy mondta, mentek vele a nagy magyar cégek is, mint az őt luxusrepülőztető Csányi Sándor vezette OTP

- reagált a hírre Jakab Péter, a Jobbik elnöke, aki hozzátette, ezek után biztos benne, hogy az Orbán-klán most is jó családi üzleteket fog kötni, és abban is, hogy vagyonosodásban újra előzni fognak mindenkit.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A pártelnök megjegyezte, hogy Orbán kijelentései mindannak tükrében különösen érdekesek, hogy az elmúlt egy év alatt több mint százezren veszítették el az állásukat csak a hivatalos adatok szerint. Nem Üzbegisztánban, hanem Magyarországon. Ott, ahol a magyar vállalkozások semmilyen érdemi segítséget nem kapnak. Maximum együttérzést meg óriásplakátokat.

Ameddig Európa országai 80 százalékos bértámogatással mentik immár egy éve a menthetőt, addig mi a kanyarban sem vagyunk. Helyette Üzbegisztánból kapunk üzenetet. Tudjatok róla: épp hódítunk…

- zárta reakcióját Jakab.