Most, hogy végre a tanárok is kapnak oltást, Gulyás azért beleszállt a PDSZ-be

Gulyás Gergely
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Mint ismert, a kormány szerdai ülésén döntött a tanárok soron kívüli oltásától, amit a tanárok érdekvédelmi szakszervezete már nagyon régóta kér. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Faceobok oldalán a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének üzent, ami szerinte "ellenzéki pártnak képzeli magát".

A miniszter emlékeztet arra, február végén a PDSZ levélben kérte a miniszterelnököt az iskolák bezárására és a digitális munkavégzés elrendelésére valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzés területén. A kormány pedig egy héten belül ennek megfelelő döntést hozott.

Majd a kormány szerdai ülésén döntött a tanárok soron kívüli oltásától: a már regisztrált tanárok április 1. és 3. között, a később regisztrálók április 8. és 10. között részesülhetnek az oltásban. Ezt követően április 19-én nyitnak az iskolák.

Szerinte joggal gondolhatnánk, hogy a PDSZ elégedett és ha a kormányt nem is, legalább saját magukat megdicsérik, hogy követeléseik teljesültek.

Gulyás viszont azt is megjegyzi, hogy

"sokan vannak, akik a tanárokhoz hasonlóan munkájukból adódóan naponta sok emberrel találkoznak és nem jutnak soron kívül oltáshoz."

Hozzátette ugyanakkor, hogy a jövő nemzedékek oktatása és nevelés kétségkívül az egyik legfelelősségteljesebb feladat, ezért volt indokolt szerinte a PDSZ kérése és a kormány döntése.

Úgy véli, az ékes bizonyítéka annak, hogy a PDSZ-nek mind az iskolai oktatás, mind az általuk képviselt tanárok másodlagosak, hogy "a szakszervezet a kérésének teljesítése után is a kormányt szidalmazza és a tanárokat próbálja – egyébként sikertelenül – az iskolák több mint három hét múlva esedékes nyitása ellen hangolni."

Az elsődleges a kormánnyal való konfliktuskeresés. A járvány legnehezebb időszakában is. Ez egyszerre felelőtlen és sajnálatos

– zárta bejegyzését a miniszter.