Újabb bűnügyi eljárást indítottak Oroszországban Navalnij ellen

Újabb bűnügyi eljárást indítottak Oroszországban Navalnij ellen

Újabb bűnügyi eljárást indítottak Oroszországban Alekszej Navalnij ellenzéki politikus ellen, mert azzal gyanúsítják, hogy személyes szükségleteire sikkasztott az ellenőrzése alatt álló szervezetek számára gyűjtött közadományokból.

Az orosz Nyomozó Bizottság kedd este azzal vádolta meg az ellenzéki vezetőt és több név szerint meg nem nevezett személyt, hogy 356 millió rubelt (1,44 milliárd forint) sikkasztottak el. Az orosz hatóság szerint a pénzt a gyanúsítottak személyes kiadásaik fedezésére, így például külföldi utak finanszírozására, szolgáltatások és értéktárgyak vásárlására fordították.

Navalnij a Twitteren reagált a szerinte koholt vádakra.

Úgy fogalmazott, hogy mindez egy Putyin által elrendelt hisztériás akciónak tűnik. Hozzátette, már számított rá, hogy a hatóságok megpróbálják bebörtönözni, miután nem sikerült megölniük.

A Reuters hírügynökség szerint ez újabb jele annak, hogy a Kreml nem kívánja Navalnij visszatértét Oroszországba Berlinből, ahol eddig kezelték az ellene augusztusban elkövetett, sikertelenül végződött mérgezéses merényletet követően.

(MTI)