Jakab Péter az utcáról üzent: "Az ellenzéki egység megszületett. A nemzeti egység is meg fog"

Jakab Péter az utcáról üzent: "Az ellenzéki egység megszületett. A nemzeti egység is meg fog"

Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, pártelnöke egy 2 esztendős emlékkel idézte meg március 15-e szellemiségét. 

2019. március 15-én az ellenzék és sok ezer civil közösen ünnepelt a Szabad sajtó úton, ahol mások mellett felszólalt Jakab Péter is. A megmozdulás végén az ellenzéki képviselők kitűzték az Országház épületére a Márciusi Kiáltványt, a magyar ellenzéki értéknyilatkozatát. 

A dokumentum az alábbi 8 pontból állt:

  1. Magyarországon érvényesülni kell az igazságosság elvének.
  2. Sajtószabadságot követelnek.
  3. Közösen harcolnak a szegénység és a kiszolgáltatottság ellen.
  4. Az Európai Unióban tartanák hazánkat, mert ellentétes a nemzeti érdekeinkkel, ha az orosz érdekszférába kerülnénk.
  5. A nemzeti összetartozásunk és a magyar közösségek indentitásának megőrzése.
  6. Színvonalas oktatás, egészségügyi és szociális ellátás mellett kiállnak a munkavállalók és a szakszervezetek jogai mellett, és persze harcolnak a rabszolgatörvény ellen.
  7. Fellépnek a korrupció és a közvagyon ellopása ellen.
  8. Konstruktív viták és felelős állampolgárok szükségesek egy biztonságos, szabad és demokratikus jogállamhoz.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/hyGbrlSSHUk.jpg?itok=9KTWX3d6","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=hyGbrlSSHUk&ab_channel=nemzeti1tv","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

 

"Március 15-e finoman szólva sem a kijárási korlátozásról szól, ezért most nem egy szobából üzenek nektek, hanem az utcáról. Onnan, ahonnan két évvel ezelőtt is. Onnan, ahol újabb megerősítést kaptam tőletek: március 15-én nemcsak a zsarnok feletti győzelmet ünnepeljük, de a nemzet egységét is"

- fogalmazott mai bejegyzésében Jakab Péter.

Emlékeztetett,

két évvel ezelőtt kimondták, azóta pedig meg is teremtették az ellenzék egységét. Mert bár különbözőek vagyunk, a hazánk mégiscsak közös, annak minden szépségével és minden bajával együtt

- tette hozzá.

"Mi megtanultuk meghallgatni a másikat, akkor is, ha nem értünk vele egyet. Megtanultuk meggyőzni egymást. Megtanultunk engedni is, kompromisszumokat kötni. És ami a legfontosabb: megtanultuk kimondani azokat a közös nemzeti minimumokat, amelyekre fel lehet építeni a szabadság és a jólét Magyarországát. Ha ezt hat ellenzéki párt meg tudta tenni, meg fogja tudni tenni az ország is. Az ellenzéki egység megszületett. A nemzeti egység is meg fog"

- foglalta össze a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.