Elkapták az SZFE-s maszkot viselő nőre késsel támadó ámokfutót

Elkapták az SZFE-s maszkot viselő nőre késsel támadó ámokfutót

A rendőrök hajtóvadászatot indítottak a 151-es buszon történt támadás elkövetője után, és a férfit nyolc órán belül kézre kerítették – közölte a rendőrség honlapja.

A támadás csütörtök reggel 7:40-kor történt a csepeli Szent Imre téren várakozó 151-es buszon. Az eddig ismert információk szerint egy női utason SZFE-s maszk volt, ami a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel való szolidaritásként terjedt el, miután az oktatási intézményt kisajátította a kormányzat. Ilyen maszkot több ezren hordanak országszerte.

Úgy tudni, a maszk miatt szóváltás alakult ki, majd a férfi késsel megsebezte a nő arcát. Őt a mentők kórházba szállították, de szerencsére csak nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Egyes információk szerint feltételezhető, hogy az áldozat arcáról a maszkot akarta levágni a késes támadó, aki azzal sem számolt, hogy a vonalon közlekedő buszok biztonsági kamerákkal felszereltek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a bűncselekmény felderítésére nyomozócsoportot hozott létre, és az elkövető felkutatására hajtóvadászatot indított. A férfit pár órán belül azonosították, majd Ó. Bence ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A budapesti nyomozók a Bűnügyi Bevetési Osztállyal közösen nyolc órán belül elfogták a 37 éves férfit, elszámoltatása folyamatban van.

A BRFK Nyomozó Főosztály közösség tagja elleni erőszak bűntett és súlyos testi sértés kísérlet bűntett gyanúja miatt folytat eljárást, így ezek is arra utalnak, hogy a késes ámokfutónak valóban a kormánykritikával lehetett problémája, hiszen a "közösség" jelen esetben az SZFE-s aktivista csoportosulást jelentheti.

Az esetre nap közben Karácsony Gergely főpolgármester is reagált, a politikus közölte, a BKK minden rendelkezésére álló információt átad a rendőrségnek a tettes kézre kerítése érdekében, a kiprovokált gyűlöletnek pedig véget kell vetni, mert a verbális uszításnak ilyen fizikai eredményei lehetnek.