Egy háziorvos szerint művelődési házakban, sportcsarnokokban kellene oltópontokat kialakítani

Egy háziorvos szerint művelődési házakban, sportcsarnokokban kellene oltópontokat kialakítani

Február negyedike és hetedike között, 120 praxisban kezdték meg a 89 év felettiek oltását Magyarországon. Praxisonként 10 beteg oltására elegendő vakcinát kaptak az orvosok. Ezzel kapcsolatban Babos Örs Levente háziorvos az ATV híradójának azt mondta, úgy látja, hogy a tömeges oltások helyszínei nem lehetnek a háziorvosi rendelők.

"Mi pénteken oltottunk a rendelőben, mi szerencsés helyzetben vagyunk mert relatíve nagy rendelőnk van én két asszisztensnővel dolgozom a 10 beteg oltása adminisztrációval, megfigyelési idővel kettő és fél órát vett igénybe. Ebben a tempóban csak a saját körzetem felének az immunizálása ezt az évet teljes egészében igénybe venné"

- magyarázta Babos.

A háziorvos szerint a megoldás az oltópontok létrehozása lenne. Ezek lehetnek művelődési házak vagy sportcsarnokok is ahol több ember is elfér egymástól megfelelő távolságra. Az önkormányzatok pedig adhatnának személyzetet a betegek irányítására, illetve az adminisztráció lebonyolítására. A háziorvosoknak ebben az esetben kizárólag az oltások szakmai részével kellene foglalkozniuk. Ez pedig jócskán meggyorsíthatná az ügymenetet.