Az állami média megvédte Varga Judit üzleti titkait, cenzúrázta a lemondatásáról szóló közleményt

Az állami média megvédte Varga Judit üzleti titkait, cenzúrázta a lemondatásáról szóló közleményt

Ahogy arról az Alfahír is beszámolt, a Jobbik lemondásra szólította fel Varga Judit igazságügyi minisztert, miután a politikus több, minimum furcsa ingatlanvásárlása is nyilvánosságra került.  

A párt az erről szóló közleményt eljuttatták az MTVA-hoz is, ami azonban megtagadta annak közlését. Arra hivatkoztak, hogy a szabályzatuk egyik pontja (14.3.) szerint a közlemény

"nem lehet jogsértő, nem lehet alkalmas arra, hogy sértse mások személyhez fűződő jogát, így különösen nem lehet alkalmas más emberi méltóságának, becsületének, jóhírnevének, magánéletének, magántitkának és személyes adatai védelméhez fűződő jogának vagy üzleti titokhoz fűződő jogának megsértésére".

Hogy ezek közül melyik vonatkozott Varga Juditra, azt nem tudtuk meg, mint ahogy a közmédia követői sem értesülhettek a fideszes politikus ügyeiről. 

Egyébként az meg külön vicces, hogy az ingatlanmogul tárcavezető éppen amiatt akarja megregulázni a Facebookot, mert az cenzúrázta az egyik posztját, de úgy néz ki, az nem zavarja, amikor a több mint 100 milliárd forintnyi közpénzből működő állami média teszi ugyanezt. 

Varga Juditról egyébként nemrég az derült ki, hogy férjével 8 millió forintos önerő felmutatásával 200 millió forintért vásároltak öt ingatlant a budai hegyvidéken, és ehhez 192 millió forint bankhitelt vettek fel, illetve felvette a 10 millió forintos CSOk-támogatást, amiből egy balatoni luxusingatlant újított fel.