Épp a fagyosszentek napjain kicsit belekóstolhatunk a nyárba

Épp a fagyosszentek napjain kicsit belekóstolhatunk a nyárba

Helyenként 30 Celsius-fok is lehet a jövő héten. A hétvégére viszont egy hidegfront hatására mérséklődik a meleg. Emellett sok lesz a napsütés, de elszórtan lehetnek záporok, zivatarok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Hétfőn a hosszabb-rövidebb napsütés mellett szórványosan előfordulhat zápor, zivatar, majd késő délután, este északkelet felől „csökken a csapadékhajlam”. A szél sokfelé megélénkül, zivatarok környékén erős vagy viharos lökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 7-13, délután 21-27 fok várható.

Kedden sok lesz a napsütés, de a déli határ közelében még előfordulhatnak záporok, zivatarok. A hajnali 5-12 fokról napközben 22-27 fokig melegszik a levegő.

Szerdán és csütörtökön is napsütéses idő várható, csapadék nélkül, csütörtökön többfelé megélénkül, az északkeleti megyékben meg is erősödhet a szél. Szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb hőmérséklet 24 és 29 fok között várható. Csütörtökön a minimumok 10 és 17, a maximumok 26 és 31 fok között alakulnak.

Pénteken egy hidegfront hatására erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, elszórtan kialakulhat záporeső, zivatar. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 10 és 18, napközben 25 és 30 fok közötti értékeket mérhetnek.

Szombaton sok lesz a napsütés, de helyenként kialakulhat zápor, zivatar. Több helyen megélénkül, időnként megerősödik a szél. A hőmérséklet hajnalban 10 és 18, délután 22 és 27 fok között alakul.

Vasárnap napos, gomolyfelhős időre van kilátás számottevő csapadék nélkül. Nagy területen lesz élénk a légmozgás. A leghidegebb órákban 8-13, napközben 20-25 fok valószínű – olvasható az előrejelzésben.

(MTI)