Több elszenesedett holttestet is találtak Mexikóban az amerikai határ közelében

Több elszenesedett holttestet is találtak Mexikóban az amerikai határ közelében

Legkevesebb tizenkilenc elszenesedett holttestet találtak szombaton az amerikai határon fekvő mexikói Miguel Alemán település közelében - közölte az észak-mexikói Tamaulipas állam ügyészsége.

A Magyar Távirati Iroda arról számolt be, hogy e rendőrség egy úton talált rá két kiégett gépjárműre és az emberi maradványokra. A nyomozás első eredményei szerint az embereket agyonlőtték, utána felgyújtották a kisteherautóikat. A helyszínen nem találtak töltényhüvelyeket, így az ügyészség nem zárja ki, hogy az áldozatokat máshol ölték meg.

Miguel Alemán az egyesült államokbeli Texas állam Roma városának tőszomszédságában, a határ túloldalán található. A térségben rendszeresen összecsapnak kábítószercsempész bűnbandák. Két éve, 2019 januárjában 24, zömében szénné égett holttestet találtak a húszezres lélekszámú Miguel Alemánban két bűnszövetkezet összecsapásai után.

Tizennégy év alatt, 2006 decembere óta több mint háromszázezer erőszakos halálesetet jegyeztek fel Mexikóban. A gyilkosságok nagy részét az Egyesült Államokba vezető csempészútvonalakért versengő drogkartellek követték el.