Eladják a házat az SZFE-s diákok feje felől

Eladják a házat az SZFE-s diákok feje felől

Az atv.hu úgy értesült, hogy a Színház-és Filmművészeti Egyetem új vezetése eladja a Színház-és Filmművészeti Egyetem jelenlegi épületeit. Ennek nyomán megszűnik az Ódry Színpad, ahol a járványügyi korlátozások szigorításának elrendeléséig az SZFE-s diákok foglalták el az épületet. Az egyetemi előadások helyszíne az Uránia Filmszínház lesz, és a tervek szerint a kollégisták már nem is mehetnek vissza a Vas utcába.

Az atv.hu megkereste az SZFE vezetését, ahol csak annyit mondtak, hogy jelenleg az oktatás február elsejével történő újraindítására koncentrálnak. Azt írták, ez számtalan újdonsággal jár majd együtt, mert a szerintük a jogtalan blokád lehetetlenné tette a normális oktatást az egyetemen. Az Ódry Színpad és az épület eladásáról egy szót sem szóltak, mindössze jelezték, az egyetem polgárait és a nyilvánosságot időben tájékoztatják majd a változásokról.

Ennek azonban ellentmondhat az a tény, hogy december közepén a hallgatók is csak utólag tudták meg az adminisztratív munkatársak átköltöztetését az Infoparkba.