Az MSZP Etikai tanácsának elnöke, volt parlamenti képviselő csempészcigivel bukott le Ukrajnában

Az MSZP Etikai tanácsának elnöke, volt parlamenti képviselő csempészcigivel bukott le Ukrajnában

Diplomata útlevéllel akart cigarettát átcsempészni az ukrán határon az MSZP volt parlamenti képviselője – hivatkozik a Telex az Jevropejszka Pravdara. A lap szerint az érintett egy 42 éves kisvárdai férfi, Legény Zsolt, aki 2006-2010 és 2010-2014 között volt az MSZP listán mandátumot szerzett országgyűlési képviselője.

Az MSZP honlapja szerint a jogász végzettségű Legény az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöke és Legény az elnöke a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának is

- idézi a Telex. 

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/XGNMhoil2LI.jpg?itok=EgDe3pp0","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=XGNMhoil2LI&feature=emb_title&ab_channel=%D0%94%D0%B5%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0%D0%BF%","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

A határőröknek már az szemet szúrt, hogy az ukrajnai akkreditáció nélkül érkező Legény diplomata útlevelet mutat fel, de autóján nem volt diplomata rendszám. (Egyelőre nem világos, milyen eredetű volt a diplomataútlevél, hiszen a férfi 2018 májusa óta már nem parlamenti képviselő.)

Amikor felkérték, hogy nyissa ki az autót, diplomáciai védelemre hivatkozott, így kihívták a magyar konzulátus képviselőit, akiknek a jelenlétében felnyitották a csomagtartót. A csempészáru pontos mennyiségét egyelőre nem állapították meg, a jegyzőkönyv felvétele csütörtök este még folyamatban volt.

A Telex kérdéseivel Legényhez fordult, aki egyelőre nem volt elérhető.

Az MSZP viszont azt közölte, hogy

"az ukrán hatóságok a mai napon Ukrajnában tetten érték cigarettacsempészés közben Legény Zsoltot. Legény Zsolt ma este lemondott minden párttisztségéről és kilépett az MSZP-ből. Diplomata-útlevele azonnali visszavonását kezdeményeztük".