Igazi szakértelem közpénzmilliárdokból: a Kossuth rádió vendége szerint jó a koronavírus ellen, ha hagymával kenegetjük az orrunkat, arcunkat és kezünket

Igazi szakértelem közpénzmilliárdokból: a Kossuth rádió vendége szerint jó a koronavírus ellen, ha hagymával kenegetjük az orrunkat, arcunkat és kezünket

Az évi közel 100 milliárd forintból működő, közmédiának hazudott fideszes propadagandagyár eddig sem a hiteles beszámolókról és hírek közléséről volt hírhedt, ám ami nemrégiben a Kossuth rádió podcastjében hangzott el, arra már tényleg nehéz csak legyinteni.

A 444.hu szúrta ki, hogy a műsor leírása szerint az aktuális kertészeti témákról szóló, „Immunerősítő növények” című podcastjének egyik 78 éves, kunhegyesi vendége osztotta meg praktikáját a hallgatókkal, ami tulajdonképpen abban merül ki, hogy milyen jó dolog az, ha fokhagymát és vöröshagymát kenegetünk magunkra.

Egész pontosan ez hangzott el:

"Fokhagymával és vöröshagymával be szoktam kenni az orrom belsejét, szem környékét, arcom, kezem. Ami azt jelenti, hogy koronavírussal kapcsolatban úgy érzem, hogy jó hatással van. Még eddig, 78 éves vagyok, nem tapasztaltam problémát."

Nos, ennek a sarlatánságnak nyilvánvalóan ugyanannyi tudományos alapja van, mintha madárcsontokból akarnánk megjósolni a jövő heti időjárást, vagy azt, hány percig képes egy orgiáról éppen droggal teli hátizsákkal menekülő, frissen lemondott fideszes EP-képviselő az ereszcsatornán lógni.

Legutóbb egyébként a közmédiával akkor foglalkoztunk, amikor kiderült, egy a Szabad Európa birtokába került hangfelvételen a tavalyi európai parlamenti választások idején a fideszes szerkesztő, Bende Balázs arról beszél, hogy olyan anyagokat kell az ott dolgozóknak leadniuk és azokat oly módon megszerkeszteniük, amellyel a Fidesz hatalomban tartását szolgálják.

Bende-botrány: valóságon túli világban élnek a fideszes politikusok

A post-truth (valóságon túli) világ rajzolódott ki a szemünk előtt, mikor a Telex kérdéseire válaszoltak a fideszes politikusok az egykori Soros-ösztöndíjas, ma már elvakult fideszes Bende Balázs „közmédiás őszödi beszédének" kiszivárgott hangfelvételével kapcsolatban.

Az eset miatt a jobbikos dr. Steinmetz Ádám Szilágyi György képviselőtársával együtt feljelentést tettek és indítványozták a nyomozás elrendelését.