A Momentum közös ellenzéki listán indulna 2022-ben

A Momentum közös ellenzéki listán indulna 2022-ben

Közös ellenzéki listán tervezi az indulást a Momentum Mozgalom a 2022-es országgyűlési választásokon - jelentette be a párt elnöke vasárnap a Facebook-oldalán.

Fekete-Győr András azt írta: a Momentum Mozgalom küldöttgyűlése vasárnap felhatalmazta a párt elnökségét, hogy a 2022-es választásokon az ellenzéki pártokkal közös listát állítson. Kitért arra is, hogy a Momentum a legnyíltabb és legdemokratikusabb előválasztásokért fog kiállni.

"2022 nem egyszerű kormányváltást, hanem valódi korszakváltást fog jelenteni, közösségünk pedig készen áll arra, hogy ennek érdekében az ellenzéki pártokkal közösen dolgozzon"

- emelte ki a Momentum elnöke, hozzátéve: hisznek egy igazságos és arányos választási rendszerben, ahol a választók nem két nagy tömb között választhatnak, hanem egy sokszínű politikai térben húzhatják be az x-et a nekik legkedvesebb párt mellé.

"Hiszünk benne, hogy közösen le fogjuk váltani Orbán Viktor rendszerét, és másfél év múlva Magyarországra egy új, szabadabb korszak virrad"

- fogalmazott bejegyzésében Fekete-Győr András.

A Momentum Mozgalom 2017 márciusában döntött arról, hogy párttá alakul és elindul a 2018-as parlamenti választásokon. Akkor nem jutottak be a magyar Országgyűlésbe. A 2019-es európai parlamenti választáson 2 mandátumot szereztek.