Felfüggesztették a tanévet az SZFE-n

Felfüggesztették a tanévet az SZFE-n

Azonnali hatállyal felfüggesztette a Színház- és Filmművészeti Egyetem őszi félévét Szarka Gábor kancellár. A hallgatóknak küldött levélből kiderült, a kancellár arra hivatkozva zárta be az egyetemet, hogy nem tudják ellenőrizni a létesítmények rendeltetésszerű működését.

Szarka Gábor szerint a blokád miatt az egyetem vezetése nem tud bejutni az egyetem épületeibe, emiatt pedig nem látnak rá az oktatás tényleges folyamataira, korlátozottan tudnak döntéseket hozni, és nem tudják ellenőrizni a létesítmények rendeltetésszerű működését. 

Mint írja: „a Színház- és Filmművészetért Alapítvány, mint a Színház- és Filmművészeti Egyetem fenntartója az alábbi döntéseket hozta, melyekről tájékoztatja az Oktatási Hivatalt is. Az Alapítvány Kuratóriuma megállapította, hogy jelen körülmények között a Színház- és Filmművészeti Egyetemen az oktatás feltételei, a hallgatói jogok érvényesülése és védelme, a megfelelő és biztonságos munkakörülmények, valamint az Egyetem akadémiai autonómiája nem biztosítható."

A levél kitér arra is, hogy a 2020/2021-es tanév 2021. február 1. napjától folytatható, addig oktatási tevékenység az egyetemen semmilyen formában nem végezhető.

Korábban írtunk arról is, hogy a diákoknak nem utalták át a rászorulók szociális támogatását és az ösztöndíjakat sem, illetve kancellári utasításra bezárták az oktatás egy fontos, külső helyszínét.