Öt év és egy újságcikk kellett, hogy helyreállítsa a törvényességet a saját ingatlanán a kamuzó fideszes

Öt év és egy újságcikk kellett, hogy helyreállítsa a törvényességet a saját ingatlanán a kamuzó fideszes

Bár már csaknem öt évvel ezelőtt elnyerték a pályázatot, még csak most jegyeztették be a tulajdonjogot arra az ingatlanra, amelynek turisztikai fejlesztésére Kovács Sándor fideszes képviselő fiának és feleségének egyesülete 60 milliót nyert. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Géberjénben fekvő telek mindeddig a politikus és édesanyja tulajdonában állt – írja a 24.hu.

Kovács korábban azt állította, a telek valóban az övé és édesanyjáé, a felépítmények – melyekre a brüsszeli pénzt kapták – azonban a fia (aki egyébként a település polgármestere) és felesége által vezetett egyesületé. Csakhogy az ingatlan tulajdoni lapjáról kiderült, a fideszes képviselő ordasat hazudott, a közhiteles dokumentumon akkor még semmilyen erre utaló bejegyzés nem szerepelt.

A Fidesz parlamenti képviselője EU-s pénzből újította fel birtokát

Kovács Sándor, a Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei országgyűlési képviselőjének birtokán 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásból létesültek turisztikai beruházások. Noha hivatalosan nem Kovács kapta a pénzeket, és szerinte semmi köze azokhoz, a nyerteseket - a fiát és a felesége által vezetett egyesület cégét - mégsem jegyezték be az ingatlan tulajdoni lapjára - tudta meg a 24.hu.

Most azonban, azaz csaknem öt év elteltével a telek valóban az egyesület tulajdonba került. A portál rámutat: ha lejárt volna az ötéves kötelező turisztikai fenntartási időszak, akkor a tulajdoni lapon szereplő tulajdonosok, azaz

a fideszes politikus és édesanyja szabadon rendelkezhetett volna a brüsszeli pénzből felhúzott ingatannal.

A portál megjegyzi, a Kovács felesége által vezetett egyesület Géberjénben olyan területeken is építkezik ugyancsak brüsszeli pénzből, ami az asszony egyik cégének tulajdonában van. A lap szeptemberi cikkének megjelenését követően ezen beruházások esetében is megkezdték a tulajdonviszonyok rendezését.

Földi István, a megye jobbikos közgyűlési képviselője Facebook-bejegyzésében azt írja:

Mi történt volna, ha nem kerül felszínre az igazság? Jó, ez egy költői kérdés volt…

A fideszes politikus fiának és feleségének egyesülete is botránnyal terhelt, mint korábban írtuk, a szervezetet lejárt szavatosságú élelmiszer osztogatásán kaptuk.

Ingyen osztogatta a lejárt édességet a fideszes országgyűlési képviselőhöz köthető egyesület

Az Alfahírt több olvasónk is megkereste, ugyanis Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselőhöz köthető „Jót s Jól" a Szatmári Kistérségben Egyesület az ebéd mellé lejárt szavatosságú édességet osztogatott. A géberjéni Jót s Jól-t a kormánypárti politikus alapította, jelenlegi vezetője a felesége, és mára a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója, főként megváltozott munkaképességűeket alkalmaz, az elmúlt években pedig egyes, klasszikusan önkormányzati feladatok ellátását is elvégzi.