BKK: a Transparency International monitorozza a Lánchíd felújításáról szóló közbeszerzési eljárást

BKK: a Transparency International monitorozza a Lánchíd felújításáról szóló közbeszerzési eljárást

A Lánchíd felújításáról szóló közbeszerzési eljárás lebonyolításának átláthatósága és a minél nyíltabb verseny érdekében a Budapesti Közlekedési Központ megbízta a Transparency International (TI) Magyarországot az eljárás monitorozásával

- számolt be róla a BKK friss sajtóközleményében.

A társaság kiemelte, hogy a TI jelenlétük további biztosítékot jelent arra, hogy a tender ne legyen korlátozó, ne szűkítse a versenyt, és az ajánlattevők – amennyiben önként csatlakoznak a megállapodáshoz – ne adjanak be túlárazott ajánlatot.

A Transparency International bevonása hozzájárul ahhoz, hogy a Lánchíd felújításáról zajló közbeszerzési eljárás és az ajánlatot tevők közötti verseny minél nyíltabb, átláthatóbb és tisztességesebb legyen

- olvasható a közleményben.

A TI közbeszerzéssel kapcsolatos jelentései nyilvánosan elérhetők lesznek annak honlapján, valamint a Lánchíd felújításával kapcsolatos tudnivalókat összefoglaló www.bkk.hu/lanchid oldalon.

Jelen állás szerint egyébként a tender ajánlattételi szakasza zajlik, a gazdasági szereplőknek 2020. október 28-áig kell benyújtaniuk első ajánlatukat. Kedvező ajánlatok esetén a BKK 2021 februárban köthet szerződést a leendő kivitelezővel.

Mint írják,

"Magyarország szimbólumának felújítása egy hónappal később, márciusban kezdődhet el, amennyiben Magyarország kormánya is biztosítja az ígért támogatást. A megújult Lánchidat – az előzetes ütemezés alapján – 2023-ban vehetik újra birtokba a közlekedők."