"Nincs két Fidesz. Ők a választókat, szidalmazzák, lebecsülik, és azokat, akik nem rájuk szavaznak, sértegetik"

"Nincs két Fidesz. Ők a választókat, szidalmazzák, lebecsülik, és azokat, akik nem rájuk szavaznak, sértegetik"

A Jobbik szerdán két témában is felszólalt, ám képviselőik végül ugyanarra az eredményre jutottak. 

Emlékezetes, a napokban két fideszes politikus közeli családtagjáról derült ki, hogy minősíthetetlenül beszél a választópolgárokról. Koncz Zsófia borsodi országgyűlési képviselőjelölt testvére kurvaanyázott egy kiszivárgott felvételen, míg  Czunyiné Bertalan Judit kormánybiztos férje minősíthetetlen módon fenyegetőzött a közösségi oldalon. 

Egyébként Koncz Zsófia emelte is a tétet, amikor az említett videót viccesnek nevezte.

"És a büdös jó qrva anyádat támogatnád, kisfiam?" - Koncz Zsófia testvére kérdezte, miután nemet mondtak a Fideszre

Az Inkorrekt a Facebook-oldalán megosztott egy videót, melyen a leírás szerint Koncz Zsófia testvére, ifj. Koncz Ferenc látható, vélhetően egy call centeres hívás próbáján. "Azt szeretném megkérdezni, hogy Ön a Fidesz-KDNP jelöltjét támogatná-e egy jelenlegi választás esetén? Biztos, hogy nem?"

Lukács László György, a Jobbik alelnöke online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy ifj. Koncz Ferenc "lenéző kifejezésének" a politikában nincs helye. 

A politikus felháborítónak nevezte, hogy a kijelentésen Koncz Zsófia testvére jót nevetgélt, illetve hogy szerinte lehet nevetni azon, ha lenézni a választókat. Koncz Zsófia szerint pedig az egész videót viccesnek találta, tudjuk, hogy nincs két Fidesz - tette hozzá. 

Az országgyűlési képviselő felidézte, korábban

  • a fideszes Lázár János azt jelentette ki, hogy "mindenki annyit ér, amennyije van",
  • míg Szalay Ferenc Szolnok fideszes polgármestere idős hölgyeket szidalmazott.

"Nincs két Fidesz. Ők a választókat, szidalmazzák, lebecsülik, alábecsülik, és azokat, akik nem rájuk szavaznak, sértegetik"

- jelentette ki Lukács László György, majd hozzáfűzte:

ebbe a klubba csatlakozik Koncz Zsófia, ha nem kér bocsánatot. 

A jobbikos politikus ugyanis hangsúlyozta, a szavazókat nem megalázni kell, hanem partnerként kezelni, mindenki számára az lenne a fontos, ha Koncz Zsófia felmérné tette hatását, és bocsánatot kérne azoktól, akiket megsértett - húzta elá.

Lukács László György szerint ne képviselhesse Borsod 6-ot olyan ember, aki viccesnek találja a választók sértegetését, vagy aki lenézi, illetve hagyja, hogy az ilyen lenéző álláspont általánossá váljon. 

"Majd én megba**lak" - üzente a kormánybiztos férje az ellenzéki kommentelőnek

Majd én megba**lak egy 9,3x64-el, előtte rádkacsintok egy Zeiss 4.2-12x50-en keresztül, te kis kavicstökű bu*i! - ilyen és ehhez hasonló kommenteket írt Czunyiné dr. Bertalan Judit digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos férje a kommentelőknek, a Jobbik szeptember 6-ai facebook bejegyzése alatt. Csányi Tamás arról írt ebben a posztban, hogy

"A Koncz család telefonos ámokfutása mellett Czunyiné Bertalan Judit kormánybiztosék is nagyot mentek. A digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos férje ugyanis nem viseli el a kritikát. Semmilyet és senkitől. A választóitól sem"

- közölte Csányi Tamás, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

A jobbikos országgyűlési képviselő emlékeztetett, Czunyiné munkásságát firtató Facebook-bejegyzése alatt a vélt vagy valós frusztrációit szinte kommenthuszárként kiélő házastárs, egyéb eszköz híján, ordenáré trágárságokkal és fenyegetésekkel igyekezett védeni a feleségét. A vita hevében még a lőszer és a lőfegyver is „előkerült”. Jelen esetben azonban nemcsak alaptalan vádaskodások és hamis tanúk szintjén, hanem írásos bizonyíték is van róla - írta.

Közölte, a poszt arról szólt, hogy a kormánybiztos, ahelyett, hogy a digitális tartalmak fejlesztésén fáradozna, sokkal inkább egy olyan, neki vélhetően anyagilag kedvező hálózat kiépítésen dolgozott, mint a mentelmi jogától már megfosztott fideszes képviselő, Boldog István. 

"Minden jel arra mutat, hogy Czunyiné is azon munkálkodhatott, hogy minél több közpénzhez juthasson a haveri kör. A bejegyzésem a család elevenébe találhatott, legalábbis a házastárs reakciói alapján. Keresztény, konzervatív, nemzeti? Nagyon nem. A Fidesz már sokkal inkább álkeresztény, álkonzervatív és egyszerűen csak közpénztolvaj, és bizony simán vetemedne arra, hogy elhallgattassa azokat, akik nem értenek vele egyet"

- írta Csányi Tamás.

A jobbikos politikus felszólítja Czunyiné Bertalan Judit kormánybiztost, hogy kérjen bocsánatot a férje viselkedésért, és inkább segítse az iskolákat az általa irányított digitális tartalomfejlesztés eredményeinek nyilvánossá tételével.

"Már ha vannak ilyenek. Vagy ezzel is csak vicceltek?"

- fűzte hozzá.