A 24.hu tulajdonosa szerint két befektető is Orbánt képviselve akarta megvenni a médiacéget

A 24.hu tulajdonosa szerint két befektető is Orbánt képviselve akarta megvenni a médiacéget

Varga Zoltán, a Centrál Médiacsoport tulajdonosa, a Bloombergnek nyilatkozott többek között arról, hogy két vételi ajánlat is érkezett a médiacégre - szúrta ki a 444. A lap cikke úgy kezdődik, hogy Varga augusztus 20-án üzleti úton járt külföldön, amikor élettársa azzal hívta, hogy egy helikopter repül a házuk közelében. Nagyon megijedtek, mert "normális esetben egy helikopter nem repül be a kertedbe" - mondta. Olyan többször is előfordult, hogy két embert látott egy sötétített üvegű autóban a háza előtt.

A Centrálhoz 25 nyomtatott és 19 online kiadvány tartozik, köztük a 24.hu.

A médiatulajdonos arról is beszélt, hogy nyáron két "kéretlen ajánlatot" kapott a cég felvásárlására, egy magyar és egy külföldi befektetőtől. Ezek hangvétele barátságos volt, azt nem árulta el, hogy pontosan kik voltak azok, de szerinte az ajánlattevők Orbán Viktort képviselték.

A Bloomberg a kormányszóvivő irodájától a szokásos választ kapta az ezzel kapcsolatos kérdéseikre: a kormány nem foglalkozik médiapiaci kérdésekkel.

Varga utólag úgy látja, korábban határozottan alábecsülte azt, hogy a kormány mekkora nyomást helyez a médiára, most már világosnak tartja, hogy orosz típusú, ellenőrzött nyilvánosságot akarnak.