Lázár Jánoséknak 1,1 milliárd forintot kell visszafizetnie az állam számára

Lázár Jánoséknak 1,1 milliárd forintot kell visszafizetnie az állam számára

A Magyar Tenisz Szövetségnek (MTSZ) 1,1 milliárd forintot kell visszafizetnie az államnak elszámolási hiányosságok miatt.

Az MTSZ keddi közgyűlésén Lázár János, a szervezet frissen megválasztott elnöke beszámolt az elnökség elmúlt ötven napban végzett munkájáról. Ebben kiemelte, hogy az átvett mintegy 3,5 milliárdos adósság három részre oszlik:

  • 1,1 milliárdot kell visszaadni az államnak,
  • 1,4 milliárdot tesznek ki a kifizetetlen számlák többek között a versenyzők, klubok és beszállítók felé
  • és további 1-1,3 milliárdot fordítanak a megvásárolt, de meg nem rendezett nemzetközi események jogtulajdonosainak kártalanítására.

Lázár János emlékeztetett arra, hogy augusztus végén az A-Z Tenisz Produkció Kft. - amely az évek során már csaknem 4,5 milliárdot kapott a szövetségtől - kezdeményezésére, végrehajtók 509 millió forintot emeltek le az MTSZ négy folyószámlájáról, ezzel csőd közeli helyzetbe sodorva az MTSZ-t.

Az elnök hangsúlyozta, hogy a szövetségnek nincs jogi eszköze az inkasszó ellen, ám a kormány augusztus végén 2,5 milliárd forintos támogatást hagyott jóvá az MTSZ működési feltételeinek stabilizálása és a szövetség által megvalósítandó szakmai programok, fejlesztések támogatása érdekében.

"Jelenleg nulla forint van a szövetség számláján az inkasszó miatt, de a források érkezőben vannak"

- jelentette ki Lázár János.