A külügyminiszter elárulta, hogyan úszhatják meg a magyar csapatok a koronavírus-fertőzést

A külügyminiszter elárulta, hogyan úszhatják meg a magyar csapatok a koronavírus-fertőzést

Történhet bármi, első hullám ide, második hullám oda, a karanténba zárt magyar emberek táppénz-megvonása amoda, a magyar labdarúgó-bajnokságnak folytatódnia kell. Csakhogy, néhány magyar klubcsapatnak, többek között a Felcsútnak is, a jövő héten lesz nemzetközi kupamérkőzése is. 

Némileg meglepő módon, a problémát a magyar külügyminiszter, Szijjártó Péter oldotta meg, és erről be is számolt a Facebook-oldalán. Mint írta, jövő héttől egy világos protokollt léptetnek életbe a külföldön pályára lépő és onnan hazatérő magyar csapatok, valamint a hazánkba látogató külföldi csapatok számára.

  1. Zöld országok esetében nincsen kérdés.
  2. Ha viszont egy magyar csapat sárga vagy piros országból tér haza, akkor hazaérkezés után valamennyi játékosának, edzőjének és stábtagjának két teszten kell átesnie 24 óra különbséggel. A tesztek eredményéig a játékosok, edzők és stábtagok csak az otthonuk és edzéseik helyszínei között közlekedhetnek. Csütörtöki idegenbeli kupameccsel számolva tehát pénteken és szombaton meg lehet csinálni a teszteket, az eredmény a vasárnapi hazai bajnoki előtt megvan és addig edzést sem kell kihagyni.
  3. Ha pedig sárga vagy piros országból jön csapat Magyarországra játszani, akkor azt írjuk elő, hogy minden hozzánk érkező játékosnak, edzőnek és stábtagnak rendelkeznie kell két, az elmúlt öt napból származó negatív teszttel, melyek között legalább 48 órának el kell telnie.

"Ezzel a szabályozással mindent megteszünk a fertőzés behurcolása ellen, ugyanakkor biztosítjuk a magyar csapatok számára a kiszámítható felkészülést a nemzetközi kupaszezonra, amely reméljük, idén (és jövőre) hosszan fog tartani"

- tette hozzá a politikus.