Kiskorú lányokat futtattak, rajtuk ütöttek a rendőrök

Kiskorú lányokat futtattak, rajtuk ütöttek a rendőrök

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói gyermekprostitúció kihasználása és más bűncselekmények miatt vettek őrizetbe öt embert a belvárosban - írja a police.hu. Eredetileg egy életveszélyt okozó testi sértés ügyében nyomoztak, amikor olyan információk merültek fel, hogy az ügy egyik érintettje a jövdelmét fiatal lányok futtatásából szerzi.

Feltérképezték a 19 éves B. Alex kapcsolatait, látókörükbe került a férfi testvére és egyik barátja is. A nyomozás adatai szerint a 22 éves B Attila és a 20 éves L. Tamás szintén részt vettek abban, hogy

kiskorú lányokat szervezzenek be azért, hogy Budapest belvárosában szexuális szolgáltatást nyújtsanak felnőtt férfiaknak. 

A két testvér és L. Tamás a gyanú szerint 2017 októberétől szerveztek be kiskorú lányokat, akik pénzért szexuális szolgáltatást nyújtottak a főváros sűrűn látogatott utcáin, szórakozóhelyein és hotelekben. A három férfi felhajtotta a kuncsaftokat, majd nagy arányban részesültek a pénzből. Néhány lányon keresztül még kábítószert is kínáltak.

A nyomozók azt is megállapították, hogy B. Alexnek a szervezésben S. Eszmeralda is segített, valamint néha a szexuális tevékenységben is aktív volt, illetve kábítószert értékesített. A szexuális szolgáltatáson kívül olykor szintén kábítószert adott el partnereinek B. Marianna is.

A három férfit és a két nőt a rendőrök 2020. július 30-án a reggeli órákban elfogták. B. Alexet háromrendbeli gyermekprostitúció kihasználása bűntett, egyrendbeli 18. életévét be nem töltött személyről pornográf felvétel készítése bűntett, kétrendbeli kitartottság bűntett, valamint kábítószer-kereskedelem bűntett miatt, B. Attilát egyrendbeli prostitúció elősegítése bűntett, egyrendbeli kitartottság bűntett, valamint kábítószer-kereskedelem bűntett miatt, L. Tamást egyrendbeli prostitúció elősegítése bűntett és egyrendbeli kitartottság bűntett miatt, S. Eszmeraldát prostitúció elősegítése bűntett és kábítószer-kereskedelem bűntett miatt, továbbá B. Mariannát kábítószer-kereskedelem bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. ​​

Az illetékes bíróság B. Alex és B. Attila letartóztatását elrendelte, L. Tamásnak, S. Eszmeraldának, valamint B. Mariannának pedig bűnügyi felügyeletét rendelte el.