8 éven át vette fel a betegek utáni pénzt

8 éven át vette fel a betegek utáni pénzt

Az Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben, aki beosztását felhasználva, informatikai adatokat megváltoztatva, betegek után közel huszonötmillió forinthoz jutott.

Az Ügyészség honlapja szerint a nő egy rendelőintézetben közvetlenül irányította a szakdolgozói tevékenységet. Feladatai közé tartozott a térítési díj ellenében igénybe vett vizsgálatokért átvett pénzzel napi rendszerességgel elszámolni az intézet felé.

2010. januárja és 2018. július közepe közötti időszakban a nő – a pozíciójával járó jogosultságot felhasználva – az egészségügyi intézet által használt számítógépes programban rendszeresen írt át már kiállított ambuláns lapokon úgynevezett „fizetős kódot” „nem fizetős” kódra. Továbbá térítésköteles vizsgálatokat ingyenes vizsgálatokra kódolt át.

Ezen esetekben a nő a saját maga által vásárolt bizonylati tömbből adott elismervényt a betegeknek az átvett térítési díjakról, de azt nem fizette be az intézetnek, hanem saját céljaira használta fel.

A nő vádbeli időszakban magatartásával közel huszonötmillió forinthoz jutott.

A Ceglédi Járási Ügyészség jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette és információs rendszer vagy adat megsértésének bűntette miatt emelt vádat.