Szülők, nagyszülők tiltakoztak Kaleta Gábor enyhe ítélete miatt

Szülők, nagyszülők tiltakoztak Kaleta Gábor  enyhe ítélete miatt

A "Védjük Meg A Gyerekeinket" Facebook-csoport szervezésében mintegy százan vettek részt a Pesti Központi Kerületi Bíróság Markó utcai épülete elé meghirdetett tiltakozáson. A résztvevő szülők, nagyszülők, civil szervezetek képviselői, plüssállatokkal a kezükben és a gyermeki ártatlanságot szimbolizáló fehér felsőben fejezték elégedetlenségüket amiért Kaleta Gábor volt diplomata felfüggesztett börtönnel megúszta a pedofil vádakat.

Kaleta Gábor pedofil ügye rávilágított arra a tényre, hogy a gyermekek szexuális bántalmazásának nincs igazán szigorú jogszabályi visszatartó ereje.

- mondta Popovits Dávid szervező. A következő felszólaló Horváth Krisztina, az Anyák a gyermekekért civil szervezet önkéntese. A szervezet a gyermekeket ért szexuális abúzussal foglalkozik.  

Öt éve írjuk a leveleket a kormánynak, Igazságügyi Minisztériumnak, annak érdekében, hogy azokat is szigorúan büntessék, akik "csak" tárolják a letöltött gyermekpornót, de nem terjesztik, de a problémával csak most, a Kaleta Gábort érintő pedofil botrány miatt kezdett foglalkozni a kormány.

- hívta fel a figyelmet Horváth Krisztina aki szerint a jelenleg is alkalmazott vizsgálatok nem alkalmasak a bántalmazott gyermekek megvédésére. 

Ezek a többnyire három hónapig tartó vizsgálatok a szülők nélkül zajlanak, általában férfi pszichiáter közreműködésével és többnyire eredménytelenül. Hiába rajzol a gyermek falloszt, vagy mondja el, hogy az apja a popsijába tárgyakat dugott a törvényszéki szakpszichológus mégsem állapítja meg a pedofíliát.

- mondta az Anyák a gyermekekért civil szervezet munkatársa.

Magyarországon senkit nem védenek meg aki kiszolgáltatott, miért pont a legkiszolgáltatottabbakat, a gyerekeket védené meg a magyar állam megfelelő jogszabályokkal.

- mondta az egyik felszólaló, míg a sárbogárdi Orosvári Zsolt, aki két hónap alatt 300 ágyat vásárolt és osztott szét olyan magyar kórházak között ahol a beteg kisgyerekek szülei a földön alszanak azt emelte ki, hogy Kaleta Gábor ügyében az átvilágításért felelős személyek nem végezték jól a dolgukat.

Minden erőmmel azért fogok küzdeni, hogy az ügyészség ne söpörje szőnyeg alá ezeket az ügyeket.

- mondta beszéde végén Orosvári Zsolt.

Én abban bízok, hogy Kaleta Gábor ülni fog, mert egy ilyen pedofil nem sétálgathat köztünk. Ezért is vagyok most itt és persze felháborít, hogy a Külügyminisztérium nem tájékoztatott időben a történtekről.

- mondta a rendezvény helyszínén az Alfahírnek Barbara, a kétgyermekes fiatal anyuka.

10 évre titkosították ezt az ügyet, ami mindent elmond erről az egészről

- közölte László, akinek három unokája van. 

A rendezvény ezután véget ért, a résztvevők abban bíznak, hogy a döntéshozók is felfogták a Kaleta ügy kapcsán kialakult közfelháborodást. 

A kormánypárti sajtó egyébként nem tudósított az eseményről, de még az MTVA sem látta szükségesnek, hogy tájékoztassa a közszolgálati televízió nézőit.