A kormányközeli TV2 tulajdonosa szerezhette meg a szlovén Planet TV-t

A kormányközeli TV2 tulajdonosa szerezhette meg a szlovén Planet TV-t

A szlovén Planet TV megvásárlására irányuló ajánlattevők közül az Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel összeköthető TV2 Média Csoport, illetve annak tulajdonosa, Vida József lett a győztes befutó a csatornáért - értesült a Media1 egyelőre hivatalosan nem megerősített, szlovén sajtóhírek alapján.

Vida József a Takarékbank elnökeként és más szálak miatt is egyértelműen köthető Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdoshoz, az Orbán Viktor miniszterelnök közeli oligarchához, de ő tagadja, hogy Mészáros embere lenne.

Sajtóinformációk szerint a csatornát 5 millió euróért adták el, a tranzakció ugyanakkor még nem zárult le, azt az illetékes hatóságoknak még jóvá kell hagyniuk.

Direkt36: Egymilliárd forint körüli összeget nyomtak az Orbánék által épített balkáni médiába

A Direkt36, a szlovén Ostro és a macedón IRL oknyomozói közös cikkükben írnak arról, hogy Észak-Macedóniában gyanússá váltak a magyar kormánypárti média befektetései, az ország Pénzügyi Rendőrsége közel egymilliárd forintnyi gyanús pénzmozgásra bukkant magyar hátterű médiacégeknél. Az írás szerint a hatóság Schatz Péter szlovén és macedón cégei között történő nagyértékű átutalásokat vizsgált, Schatz a Ripost társalapítója, Habony Árpád ex-üzlettársa.