A Mezőkövesd edzője kiakadt az „elcsalt” meccsükön, az MLSZ fegyelmi eljárást indít ellene

A Mezőkövesd edzője kiakadt az „elcsalt” meccsükön, az MLSZ fegyelmi eljárást indít ellene

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottsága csütörtöki ülésén határozatot hozott arról, hogy Kuttor Attila mezőkövesdi vezetőedzővel szemben fegyelmi eljárást indítanak. Az ülés jövő hétfőn lesz.

Az eljárás okát nem részletezték, ugyanakkor minden bizonnyal amiatt kerül rá sor, mert Kuttor Attila kimondatlanul ugyan, de rendkívül fontos mérkőzésük szándékos elcsalásáról nyilatkozott az M4 Sportnak, miután szerdán a Debrecen 1-0-ra győzött Mezőkövesden.

A mérkőzésen a Mezőkövesdnek vitatható szituációban, kapustámadás miatt nem adtak meg egy gólt, majd nem fújtak be nekik egy tizenegyest annak ellenére sem, hogy az egyik debreceni játékos kézzel védett ki egy lövést, majd ezt követően a Debrecen egy lesgóllal megnyerte a találkozót.

Ezzel a vesztes mérkőzéssel pedig az Európa Liga-indulást érő bronzérmes helyezésre sokkal nagyobb esélye lett a Mezőkövesd helyett a felcsúti Puskás Akadémiának.

Idézzük a mérkőzés után nyilatkozó Kuttort:

"Nem tudok mit mondani a saját játékosaimnak, akkor amikor egy szabályos gólt elvesznek tőlünk, és egy lesgóllal megnyerik a mérkőzést. Mérkőzések óta ki akarnak minket végezni, nem tudok mást érezni (…) Nyugodtan, hogyha hallják... elindulhat bárki az Európa Ligában, mi nem azért hajtunk, csak ami a munkánk, amit megteszünk a pályán, azt szeretnénk, ha azt nem vennék el tőlünk. Nyugodtan indulhat az Európa Ligában aki akar, vagy akit az MLSZ megjelöl (…) tűrtük, tűrtük, benne voltunk egy komoly terhelésben, de ezt már nem lehet elviselni, ezt már nem tudjuk elviselni”.

- fogalmazott Kuttor Attila, szavait pedig az MLSZ egy fegyelmi eljárással díjazta.

Rossz nyelvek szerint azért alakulhatott így a mérkőzés, mert a Puskás Akadémiának fel kellett jutnia a dobogóra. Igaz, politikai hátszéltől a Mezőkövesdet sem kell félteni: a klub elnöke Tállai András fideszes államtitkár, és ide érkezik a magyar focira költött harmadik legtöbb közpénz.