Mészáros Lőrinc bizalmasát gyanúsítottként hallgatták ki

Mészáros Lőrinc bizalmasát gyanúsítottként hallgatták ki

Ma már semmi sem szent?!

Vörös József ügyvédet, Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos bizalmasát gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozó ügyészek a Széchenyi Bank hatmilliárd forintos károkozása miatt indult büntetőügyben – értesült a 24.hu.

A portál arról írt, hogy különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt folyik nyomozás, ennek részeként kedden húsz helyszínen csaptak le a hatóságok. Tizenkilenc embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük kilencet őrizetbe vettek. A bank egykori tulajdonosát, Töröcskei Istvánt és feleségét (még egy gyanúsított társaságában) csütörtökön letartóztatták, öten bűnügyi felügyeletbe kerültek. A kilencedik őrizetbe vett szabadon távozhatott a bíróságról. Információik szerint ő Vörös József, akivel szemben tehát – nyolc társával ellentétben – nem rendelt el kényszerintézkedést a bíróság, és aki a többiekhez hasonlóan nem ismerte el bűnösségét.

Az ügyészség szerint a bankot működtető bűnszervezet hiteleket helyezett ki olyan esetekben is, ha a hitelt igénylő gazdasági társaság kölcsönhöz nem juthatott volna. A hitelezett cégek a kölcsönt nem fizették vissza, azokból a pénzintézet közvetett tulajdonosának cége gazdagodott, miután a társaságok a felvett összeg döntő hányadát rövid időn belül, különböző cégek közbeiktatásával, előre meghatározott módon továbbutalták, ezzel fedezve például a bank tőkeemelését.

Vörös József egyébként végigkísérte a NER fejlődését: volt Simicska Lajos bizalmasa, aztán földeket vásárolt Mészáros Lőrinc megbízásából, és bekerült a felcsúti futballakadémia vezetőségébe, és hozzájutott korábbi főnöke több cégéhez is is. 

Mészáros Lőrinc Simicska Lajos piszkos tizenkettes üzletét is felvásárolta

Ez már azért szimbolikus. A Direkt 36 szúrta ki, hogy a Mezort Zrt. október 25-én Vörös József ügyvéd birtokába került, aki egyébként még egyszerű földmutyikon földárveréseken is személyesen képviselte Mészáros Lőrincet, de több szálon köthető Mészáros Lőrinc felcsúti barátjához, Orbán Viktorhoz is. A Mezort Általános Befektetési Zrt.