Szükség van még egy Mészáros Lőrincre?

Szükség van még egy Mészáros Lőrincre?

A héten derült ki, hogy Andy Vajna kaszinóbirodalmának meglett az új gazdája, méghozzá a Garinvest Projekt Zrt., ami Garancsi István–Szalay-Bobrovniczky Kristóf páros érdekeltsége. Utóbbi kapcsán nemcsak azt jegyezhetjük föl, hogy Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő volt férje, hanem magát Habony Árpád bajtársának is tartja, és lojalitását abban is kifejezte már, amikor a Mandinernek nyíltan kijelentette:

„cselekvője vagyok annak az elitcserének, amely folyamatban van”. 

A folyamat pedig már tart egy ideje. Szalay-Bobrovniczky Kristóf neve felmerült már Dunakeszi Járműjavító Kft. oroszoknak való kijátszása kapcsán is. Emlékezetes, tavaly az Orbán-kormány úgy döntött, versenyeztetés mellőzésével az orosz Transzmasholding résztulajdonában levő TMH Hungary Invest Zrt-nek adja el a Dunakeszi Járműjavító Kft-t, és annak ingatlanjait. A THM másik tulajdnosa Magyar Vagon Zrt., amelyet Szalay-Bobrovniczky Kristóf tulajdonol. 

Ahogy arról írtunk, Szalay-Bobrovniczky és az oroszok beruházása kedvéért az Eximbank kisorolt a magyar Ganz mögül, és inkább Transzmasholdingnak biztosított közpénzből hitelt az egyiptomi vasútikocsi-projektre. 

Érdekesség, de az Orbán-kormány azóta sem tudta indokolni, hogy miért kellett kijátszani a Dunakeszi Járműjavítót az oroszok kezére. Még csak azt sem volt megválaszolni, hány magyar munkahely jön így létre. 

Egyébként az ügyről összefoglalót Demeter Márta készített.

Már a járvány előtt is sokat foglalkoztam a Dunakeszi Járműjavító eladásának ügyével, ahol az immár kaszinótulajdonos...

Közzétette: Demeter Márta – 2020. május 12., kedd

Mi pedig követhetjük az új Mészáros Lőrinc felemelkedését.