A belügyminiszter jobbkezének adta ki magát egy csaló, hogy ki tudjon csalni ötmillió forintot

A belügyminiszter jobbkezének adta ki magát egy csaló, hogy ki tudjon csalni ötmillió forintot

Pintér Sándor belügyminiszter emberének adta ki magát egy csaló, amikor tetten érték, hogy egymillió forintot vett át az állítólagos ügyintézésre - írja a rendőrség honlapja.

A Police.hu tájékoztatása szerint jelentős kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányságon B. Zsolt 45 éves, K. Árpád 50 éves és T. Péter Balázs 48 éves budapesti lakosok ellen.

B. Zsolt – társai közreműködésével – egy ferencvárosi ingatlan adás-vételével kapcsolatban csalt tőrbe egy budapesti házaspárt. A cukrász végzettségű férfi elhitette a házaspárral, hogy

a rendőrség munkatársa, közvetlen főnöke a belügyminiszter, gyakorlatilag dr. Pintér Sándor jobbkeze, így az ügyintézésben segítségükre tud lenni.

A közreműködésért cserébe a házaspár két hónap alatt több részletben legalább ötmillió forintot adott át neki az állítólagos ügyintézésért.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentését követően B. Zsoltot akkor fogták el a fővárosi nyomozók, amikor egymillió forintot vett át az ingatlan állítólagos átíratásának költségeire. A nyomozók előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható T. Péter Balázst és K. Árpádot is.

.

B. Zsolt beismerő vallomásában elmondta, hogy a bűncselekmény elkövetésére rossz anyagi helyzetét kihasználva T. Péter Balázs vette rá, a házaspártól kapott összegeket T. Péter Balázsnak adta át, akitől alkalmanként készpénzt, illetve kisebb értékű ajándékokat kapott cserébe. A házaspárt tévedésbe ejtő legendákat T. Péter Balázs és K. Árpád találta ki. T. Péter a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, a terhére rótt bűncselekményt tagadta, K. Árpád a gyanúsítás ellen panasszal élt, a vallomástételt megtagadta.

A gyanúsítottak jelenleg szabadlábon védekeznek.