Lázár János szerint a Fidesznek magába kéne néznie, ha el akarja kerülni a választási vereséget

Lázár János szerint a Fidesznek magába kéne néznie, ha el akarja kerülni a választási vereséget

Lázár János szerint Fidesz vezetői jobban járnak azzal, ha most szembesülnek a problémákkal, ahelyett, hogy egy 2022-es vereségen zokognának - mondta a Spirit FM Kelfej Jancsi! című műsorában. 

A 2018-as hódmezővásárhelyi választás óta partvonalra került politikus szerint kötelessége, hogy kritikát fogalmazzon meg pártjával szemben. Véleménye szerint finoman fogalmazva is „megfontolást igényelne” az önkormányzati választás eredménye.

"A fideszes szavazók üzentek, hogy változzunk, különben elveszítjük a szavazatainkat"

- tette hozzá.

Lázár János kiemelte, a Fidesz belső vitakultúrája elég monolitikus, de ő mindenképpen ragaszkodik a véleménye kimondásához, és szerinte azzal tesz jót, ha felhívja a figyelmet a kockázatokra, és a kormánypárt vezetői jobban járnának azzal, ha most szembesülnének ezekkel.

A volt kancelláriaminiszter nem volt jelen Orbán Viktor évértékelőjén, ezzel kapcsolatban azonban úgy fogalmazott: 

nincs semmi rendkívüli szerinte, hogy aznap reggel döntötte el, kézilabda meccsre megy, ahol végül Csányi Sándor OTP-vezérrel volt jelen.

Lázár még kancelláriaminiszterként indította el a Kormányinfót, ezzel kapcsolatban elmondta, korábban nem volt arra példa, hogy más is tartotta volna ezt a műfajt, manapság a miniszterelnök is kiáll Kormányinfóra. A politikus szerint ez „jó és pozitív dolog”, hogy időkorlát nélkül válaszol az újságírók kérdéseire.