Csányi Sándor cégeit csaknem hat-, a Hellt négymilliárd forinttal támogatjuk

Csányi Sándor cégeit csaknem hat-, a Hellt négymilliárd forinttal támogatjuk

Mármint az állam, nem ön.

A kormányzati portálon megjelent táblázat szerint mintegy 16 milliárd forint támogatást osztott ki a kormány, pontosabban a Pénzügyminisztérium. Az adófizetők pénzéből olyan cégeket támogatott bőkezűen a kormány, mint a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt., vagy a Hell Energy Magyarország Kft., de azért jutott egy kevéske a Mészáros gyerekeknek is.

Az ország egyik legnagyobb vállalkozója, egyben OTP-vezérnek volt oka pezsgőzni szilveszterkor: A Hungerit Zrt. 4,3 milliárdja mellett ugyanis még a Csányi Pincészet is nyert 1,3 milliárd forintot, így összesen kicsivel több mint 5,6 milliárd forintot kaptak a cégei.

Ismét kirívóan NER-pozitív lett az 50 leggazdagabb magyar listája

Az Orbán Viktor által felépített, korrupción és tömegmanipuláción alapuló rendszer újdonsült elitje mára végképp megunta a szégyenlősséget, és valósággal leuralta a Forbes által évente összeállított 50 leggazdagabb magyar listáját. A lista legelején nem történt változás 2018 decemberéhez képest.

Ugyancsak koccinthattak a Hell Energy Magyarország Kft-nél, a cég négymilliárd forintot kapott december 30-án.

Hozzájuk képest arcpirítóan alacsony összeget kapott a Mészáros gyerekek tulajdonjában lévő (ám ugye osztalékot inkább a kedves papának fizető) Fejér B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt: 286,5 millió forintot nyertek el, versenyképesség növelése címén. 

600 ezret pakolt gyerekei cégébe Mészáros - százmilliókat vehet ki belőle

A cégbírósági adatok alapján a portál azt írja: az alaptőkét 600 ezer forinttal emelték meg, méghozzá egyetlen, 600 ezer forint névértékű, osztalékelsőbbségre jogosító részvény kibocsátásával. Ezt az egyetlen részvényt vásárolta meg Mészáros Lőrinc, amivel vélhetően rendkívül jó üzletet csinált a felcsúti dollármilliárdos: a többi részvényes előtt, részesedésének arányánál kedvezőbb mértékben kaphat osztalékot.

Azért pironkodni sem kell a vasárnapi húsleves felett, a nemrég megszerzett Fenstherm Future Zrt. is kapott mintegy 230 millió forintot.